U Novom danu o izborima u Americi, gost Ivan Vujačić

Izvor: N1 televizija, 03.Nov.2018, 21:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Novom danu o izborima u Americi, gost Ivan Vujačić

Nekoliko dana uoči važnih izbora za američki Kongres, koji bi mogli da promene balans moći u Vašingtonu, predsednik Tramp vodio je energičnu kampanju za republikanske kandidate.

Da li će to biti dovoljno da pomogne republikancima? Koliku šansu ovi izbori predstavljaju za američke demokrate, hoće li dobiti priliku da utiču na ponašanje Trampove >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << administracije - pre sledećih predsedničkih izbora koji se održavaju za dve godine? Kakvo je raspoloženje i motivisanost birača? Koliko su duboke podele u američkom društvu? Kako bi se ishod rezultata mogao odraziti na dalji tok američke spoljne politike i odnose sa Evropom i regionom Zapadnog Balkana? O tome u temi jutra govori Ivan Vujačić, nekadašnji ambasador u Vašingtonu.

O izazovima koji su pratili kampanju za američki Kongres i načinu na koji su je pratili mediji izveštava naša reporterka Ksenija Pavkov.

Štampu ovog jutra listamo sa sociologom Dariom Hajrićem. Četrnaesto izdanje Filmskog festivala Slobodna Zona održava se od 7. do 12. novembra u Beogradu, Novom Sadu i Nišu. Festival će svečano 7. novembra od 20 časova u sva tri grada otvoriti film "Leto" ruskog reditelja Kirila Serebrenikova. Na repertoaru će se naći više od 50 angažovanih igranih i dokumentarnih filmova iz svih delova sveta sa više od 100 projekcija. O programu razgovaramo sa direktorom i selektorom festivala Slobodna Zona Rajkom Petrovićem.

Na Beogradskom sajmu sledeće nedelje očekuje nas 56. Međunarodni sajam nameštaja, opreme i unutrašnje dekoracije. Ovo je važan događaj u sferi dizajna, proizvodnje i distribucije nameštaja, drvne industrije i pratećih grana u Jugoistočnoj Evropi i biće mesto susreta proizvođača nameštaja i distributera, dizajnera, inženjera, arhitekata i šire javnosti. O programu manifestacije, o novim trendovima, u Novom danu govori Zoran Jedrejčić, dizajner i art direktor Sajma nameštaja.

U Beogradu se u organizaciji Ansambla KOLO do 5. novembra na više lokacija održava drugi po redu međunarodni samit "TradicijaNova", posvećen budućnosti tradicionalne narodne igre – plesa, pesme i muzike. Samit obuhvata nekoliko različitih oblika istraživanja, stvaranja i izvođenja tradicionalnog stvaralaštva. U sklopu konferencije, naučnici i umetnici iz nekoliko različitih disciplina predstavljaju savremene trendove u folkloru, modernom plesu i dramskoj umetnosti. Naši gosti ovog jutra su Vladimir Dekić, direktor Nacionalnog ansambla Kolo i Krešimir Dabo, upravnik hrvatskog Ansamba LADO.

Nemačka tehno diva Monika Kruz vraća se u Beograd. Nastupiće u petak, 9. novembra, u Hangaru u Luci Beograd. Te večeri, podršku će joj pružiti Ilija Đoković, jedno od najaktuelnijih i najtraženijih imena domaće techno scene, kao i di-džej dvojac Paragon. Kako će to izgledati reći će nam Zorica Čanadanović.

Nastavak na N1 televizija...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.