Izvor: JUGpress.com, 28.Maj.2020, 09:46

U Nišu do sada proglašeno sedam izbornih lista

NIŠ

Gradska izborna Komisija u Nišu (GIK) proglasila je sedam izbornih lista od početka izbornog procesa, kazala je  predsednik GIK-a Ljiljana Berić.

                            Prema njenim rečima, proglašene su izborne liste Socijalističke partije Srbije i Jedinstvene Srbije, pre uvođenja vanrednog stanja progalašene su tri liste, a nakon ukidanja vanrednog stanja proglašene >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << su još tri, odnosno još četiri.

                             Berić je kazala da je najpre proglašena lista Srpske napredne stranke, potom Srpske radikalne stranke, grupe građana Spas, Narodne seljačke stranke, Ruske stranke i koalicije Nove Srbije i Narodnog slobodarskog pokreta.

                             Prema njenim rečima, do sada je materijal za kandidovanje preuzeo  21 potencijalni podnosilac liste tako da se narednih dana očekuje intenzivnija predaja lista sa kandidatima za odbornike u Skupštini grada.

                              Berić je podsetila da je 5. jun kranji rok za predaju lista, ali i za proveru upisa u birački spisak.

                              Ispravka upisa u birački spisak, dodala je, biće moguća do 17. juna, a birački spisak će biti zaključen 18. juna u ponoć i tada će se znati tačan broj birača u Nišu.

                               Ona je kazala da služba za proveru biračkog prava u Skupštini grada Niša radi svakoga dana do 20 časova, a građani mogu da provere svoje biračko pravo i uz pomoć računara i interneta.

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.