Izvor: JUGpress.com, 25.Avg.2019, 22:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Medveđi funkcionerske kampanje, učestvuje i Crveni krst

MEDVEĐA

Pokret za razvoj Medveđe smatra da izborni proces u Medveđi nije u skladu sa zakonom o izborima, te da će 8. septembra biti nelegitimni rezultati jer ih bojkotuju građani kao i opozicione stranke sa preko 55 posto, saopšteno je danas.

Od raspisivanja izbora za Skupštinu opštine Medveđa primetan je sukob interesa i preklapanja funkcionerskih poseta kako bi se uticalo na veću podršku, upozorava ovaj >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << pokret.

“Već 26. jula predata je lista SNS-a kada je došao koordinator SNS koji je i državni sekretar za privredu. A 30. jula opštinskim novcem kupljena je fabrika iz Leca za 2,5 miliona dinara, a tad je predata lista PUPS-a jer penzioneri nisu dobili više mesta, ali su izjavili da će sarađivati.

SRS je 31. jula predao listu koji bi da vladaju bez programa”, saopštio je ovaj pokret.

A 5. avgusta je 27 osoba potpisalo ugovor za stručnu praksu preko NSZ-a, da bi narednog dana bila organizovana večera “zavičajni susreti” sa muzikom od novca iz budžeta, dok građani nemaju šta da jedu.

Direktor „Puteva Srbije“ Zoran Drobnjak je 7. avgusta “doneo” 200 miliona dinara za asfaltiranje, 15 kilometara puteva koje opština preusmerava na pravce do glasača.

Istog dana su potpisani ugovori o javnim radovima vredni 7,5 mil.dinara za 47 radnika do 4 meseca.

A 12. avgusta ministar lokalne samouprave Branko Ružić je posetio Medveđu i obećao je uvođenje e-parlamenta. 15. avgusta su dodeljeni ugovori za poljoprivrednike, a 17. avgusta potpisani su novi ugovori za stručnu praksu.

Ugovori za uređenje seoskih puteva potpisani su 20. avgusta sa izvođačima, i predata je lista Srpske desnice – Dejan Simić, sa sumnjivim potpisima.

Ovo udruženje je dobilo prostorije u zgradi političkih organizacija iako nisu parlamentarna stranka.

A 21. avgusta ministar zdravlja Zltibor Lončar navratio je u Dom zdravlja Medveđa, posetio Sijarinsku banju i dao dva laptopa porodici Kovinić (Gazdare).

Crveni krst Medveđe 23. avgusta deli humanitarnu pomoć koju uručuje odlazeći predsednik, čime se krši princip ove međunarodne humanitarne organizacije.

Po Statutu Crvenog krsta Srbije ova humanitarna organizacija je neutralna i ne učestvuje u političkoj kampanji!

Molimo Crveni krst Srbije da se izjasni povodom ovih akcija i pozivamo učesnike da ne koriste političku moć, što je predmet za Agenciju za borbu protiv korupcije, jer se novac “pere” kako ne bi bio unet u utrošena sredstva za kampanju!

Od 23.avgusta je neredovno snabdevanje vodom u čitavoj Medveđi.

U subotu, 24. avgusta ministar za rad Zoran Đorđević došao je da razgovarao sa omladincima SNS-a, obišao filijalu NSZ-a, Centar za socijalni rad i uručio dva laptopa porodici Veličković (Retkocer).

Iz donacije ministra zdravlja i za rad od po dva laptopa za dve porodice vidi se da su došli da podrže vladajuću opciju, što je funkcionerska kampanja u radno vreme”, navodi Pokret za razvoj Medveđe u svom saopštenju .

PodeliteClick to share on Facebook (Opens in new window)Kliknite ovdje za dijeljenje na Twitteru (Opens in new window)Kliknite za slanje emaila prijatelju (Opens in new window)Click to share on Skype (Opens in new window)

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.