U Indiji se izbori održavaju u sedam faza

Izvor: B92, 10.Mar.2019, 16:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Indiji se izbori održavaju u sedam faza

Nju Delhi -- U Indiji će, počevši od 11. aprila, biti održani opšti izbori, i to u sedam faza, saopštila je danas izborna komisija.

Predsednik Komisije Sunil Arora je izjavio da oko 900 miliona Indijaca ima pravo glasa, od kojih je 15 miliona staro izmedju 18 i 19 godina i prvi put može da glasa, preneo je Rojters.

Indija ima 1,3 milijarde stanovnika i >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << izbori u toj zemlji smatraju se najvećim demokratskim političkim odmeravanjem snaga na svetu.

Prebrojavanje glasova biće 23. maja, navela je izborna komisija.

Rojters ukazuje da će se izbori održati u trenutku pogoršanja odnosa Indije i Pakistana zbog Kašmira, i ocenjuje da će premijer Narendra Modi od toga imati koristi pošto mu je rejting porastao.

Do pre nekoliko nedelja, nedovoljna zaposlenost i niske cene poljoprivrednih proizvoda ugrožavali su Modijevu popularnost.

Najnovije ankete, međutim, pokazuju da njegova vladajuća partija Baratija Džanata, ima jasnu prednost nad opozicijom.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.