U Gruziji i vlast i opozicija proglasile pobedu na izborima

Izvor: B92, 01.Nov.2020, 01:07

U Gruziji i vlast i opozicija proglasile pobedu na izborima

Stranka na vlasti i koalicija većine opzicionih stranaka u Gruziji proglasile su pobedu na parlamentarnim izborima, a izlazne ankete pokazuju oprečne rezultate.

Lider vladajućeg Gruzijskog sna, milijarder Bidzina Ivanišvili (64), rekao je na televiziji da je njegova stranka "pobedila na izborima treći put zaredom".

Njegov glavni protivnik, bivši predsednik Mihail Sakašvili (52) iz inostranstva je u televizijskom obraćanju poručio da su "opozicione >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << stranke odnele trijumfalnu pobedu".

Po anketi mreže Imedi, televizije naklonjene vladi, stranka Gruzijski san dobija 55 posto glasova, a po oceni Mtavari TV-a koji podržava protivnike - opozicija dobijaja 52 posto.

"Opozcione stranke treba sada da sastave vladu nacionalnog jedinstva", rekao je Sakašvili, obraćajući se iz Ukrajine, gde radi za predsednika Volodimira Zelenskog i gde je ovih godina ostvario političku karijeru.

Sakašvili je u subotu izjavio da nema ambicije za "neko mesto u (gruzijskoj) vladi", a spominje se i mogućnost njegog povratka u zemlju ako pobedi opozcija.

Inače je Mihail Sakašvili 2013. godine otišao iz zemlje nakon svog drugog mandata jer se bojao nakon što je optužen za zloupotrebu vlasti.
Pogledaj vesti o: Izbori

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

U Gruziji i vlast i opozicija proglasile pobedu na izborima

Izvor: B92, 01.Nov.2020

Stranka na vlasti i koalicija većine opozicionih stranaka u Gruziji proglasile su pobedu na parlamentarnim izborima. Izlazne ankete pokazuju oprečne rezultate.

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.