U GO Medijana glasalo samo oko 26 odsto birača

Izvor: NiskeVesti.rs, 07.Maj.2016, 20:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U GO Medijana glasalo samo oko 26 odsto birača

Na ponovljenim izborima za odbornike Skupštine Gradske opštine Medijana glasalo je duplo manje birača u odnosu na izbore održane 24. aprila.

Neposredno pred zatvaranje biračkih mesta u 20 sati izlaznost u GO Medijana je bila oko 26%, saopštila je opštinska izborna komisija. Poređenja radi, na izborima održanim 24. aprila >> Pročitaj celu vest na sajtu NiskeVesti.rs << izlaznost je bila preko 55%.
Na teritoriji GO Medijana upisano je 81 113 glasača koji su mogli da glasaju na 48 biračkih mesta.
Sva biračka mesta otvorena su na vreme jutros u 7 sati. Izbornoj komisiji GO Medijana do zatvaranja biračkih mesta nije prijavljena ni jedna nepravilnost.
Prve preliminarne rezultate Izborna komisija GO Medijana najavila je da će saopštiti večeras posle 22 sata.
Podsetimo, Upravni sud je poništio rezultate opštinskih izbora u Medijani zbog štampanja skraćenog a ne punog imena izborne liste “Ruska stranka – dr Miroslav Milosavljević”.
Pravo glasa imala je 81.113 birača, a zbog zakonske rezerve otštampano je 187 listića više. Greška u nazivu liste je ispravljena i na listiću je danas stajalo puno ime “Ruska stranka – dr Miroslav Milosavljević”.

Nastavak na NiskeVesti.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

GLASANJE U NIŠU Dvostruko manja izlaznost na izborima za opštinu Medijana

Izvor: Blic, 07.Maj.2016

Na ponovljenim izborima za odbornike Skupštine GO Medijana neposredno pred zatvaranje biračkih mesta u 20 sati izlaznost je bila oko 26 odsto, saopšteno je iz izborne komisije GO Medijana...Na izborima održanim 24. aprila izlaznost je bila preko 55 odsto...- Na teritoriji GO Medijana upisano je 81.113...

Nastavak na Blic...

Izbori u Medijani najzad završeni, SNS osvojio deset od 27 odbonika

Izvor: NoviMagazin.rs, 08.Maj.2016, 00:31

Izborni štab Srpske napredne stranke (SNS) saopštio je da je u Nišu, na ponovljenim izborima za odbornike Skupštine opštine Medijana, lista "Aleksandar Vučić - Srbija pobeđuje" osvojila 30,32 odsto glasova, odnosno 10 mandata u gradskom parlamentu...Na drugom mestu je lista "Niš, moj grad" koju...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NiskeVesti.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NiskeVesti.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.