U Finskoj danas lokalni izbori

Izvor: Beta, 13.Jun.2021, 10:53

U Finskoj danas lokalni izbori

U Finskoj se danas održavaju lokalni izbori koji se smatraju testom za popularnu socijaldemokratsku premijerku Sanu Marin (Sanna) koja je došla na vlast pre 18 meseci.Glasanje se odvija u više od 300 opština u Finskoj, a rezultati će biti pokazatelj popularnosti stranaka pred parlamentarne izbore zakazane 2023. godine.Sana Marin (35), koja je u decembru 2019. godine postala najmladja premijerka u Evropi, uživa veliku popularnost u Finskoj, dok ju je medjunarodna zajednica pohvalila za rešavanje sanitarne krize u zemlji sa 5,5 miliona stanovnika.Uprkos popularnosti, Socijaldemokratska partija nije uspela da privuče mlade glasače. Dve opozicione stranke, konzervativna Nacionalna koaliciona stranka i populistička Stranka Finaca, prednjače na anketama.Trećina glasača sa pravom glasa ili oko 1,5 miliona ljudi već je glasalo unapred. Prvi rezultati lokalni izbora očekuju se sutra.
Pogledaj vesti o: Izbori

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

U Finskoj lokalni izbori 

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 13.Jun.2021

U Finskoj se u nedelju 13. juna održavaju lokalni izbori koji se smatraju testom za popularnu socijaldemokratsku premijerku Sanu Marin (Sanna) koja je došla na vlast pre 18 meseci, javlja AP.    Glasanje se odvija u više od 300 opština u Finskoj, a rezultati će biti pokazatelj popularnosti stranaka...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.