U Češkoj nastavljeni dvodnevni parlamentarni izbori

Izvor: Blic, 21.Okt.2017, 08:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Češkoj nastavljeni dvodnevni parlamentarni izbori

U Českoj su danas nastavljeni dvodnevni parlamentarni izbori na kojima najviše šansi za pobedu ima milijarder i predsednik pokreta ANO (na češkom "da") Andrej Babiš, poznat i kao "češki Tramp", jer ankete ukazuju da anti-evropske stranke u Češkoj dobijaju na popularnosti.

Babiš je u poslednjoj debati sa rivalom, ministrom spoljnih poslova Češke i liderom socijaldemokrata Lubomirom Zaoralekom, pričao o svojim anti-evropskim, anti-migrantskim stavovima, kao i >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << protiv korupcije.

Uprkos tome što je optužen za prevaru, u poslednjoj anketi imao je podršku od 25 do 30 odsto glasača, što ga stavlja daleko ispred socijaldemokrata, koji prema anketama imaju oko 12,5 odsto podrške, preneo je AFP.

Prema rezultatima agencije za istraživanje javnog mnjenja Median, Komunistička partija ima podršku oko 10,5 odsto građana, krajnje desničkarska stranka Sloboda i stranka Slobodna demokratija preduzetnika Tomija Okamure, rodjenog u Tokiju - 9,5 odsto podrške birača, dok Piratska stranka ima 8,5 odsto podrške gradjana.

Biračka mesta su otvorena u 06.00 sati jutros i biće zatvorena u podne, a rezultati se očekuju u večernjim časovima.

Oko 10,6 miliona gradjana sa biračkim pravom bira 200 poslanika u češkom parlamentu.
Pogledaj vesti o: Izbori

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.