Trka za reizbor: Kolinda zvanično objavljuje kandidaturu

Izvor: B92, 02.Okt.2019, 08:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Trka za reizbor: Kolinda zvanično objavljuje kandidaturu

Zagreb -- Hrvatska predsednica Kolinda Grabar Kitarović danas će ozvaničiti svoju kandidaturu za drugi predsednički mandat, najavili su juče hrvatski mediji.

Da će ući u trku za reizbor na poziciji predsednika Hrvatske, Grabar Kitarovićeva je obelodanila početkom avgusta u Kninu, na centraloj proslavi obeležavanja vojno-policijske akcije Oluja 1995.

Njenu kandidaturu najavio je polovinom septembra i Ivan Anušić, koji je će predvoditi njenu >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << izbornu kampanju.

Grabar Kitarovićeva ima punu podršku vladajuće Hrvatske demokratske zajednice (HDZ), njene matične stranke, potvrdio je više puta premijer Andrej Plenković.

Najnoviji izveštaj Crobarometra o istraživajnju javnog mnjenja pokazao je da je podrška aktuelnoj predsednici značajno smanjena.

Najizgledniji datum održavanja prvog izbornog kruga je nedelja, 22. decembar, dok bi drugi krug bio održan četrnaest dana kasnije - u nedelju, 5. januara, naredne godine.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Škoro i situacija u HDZ-u najveći problemi za Grabar-Kitarović

Izvor: SEEbiz.eu, 02.Okt.2019

ZAGREB - I dok predsjednica RH Kolinda Grabar-Kitarović danas napokon objavljuje kandidaturu za drugi mandat, u njezinu izbornom stožeru već rade na terenu kako bi motivirali HDZ-ovo članstvo i pokrenuli HDZ-ov stroj za predsjedničke izbore. ..U HDZ-u, čuje se, ne mogu biti previše zadovoljni...

Nastavak na SEEbiz.eu...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.