Treći parlamentarni izbori u Izraelu za manje od godinu dana

Izvor: RTS, 09.Dec.2019, 15:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Treći parlamentarni izbori u Izraelu za manje od godinu dana

Ukoliko se Kneset raspusti u sredu, kako se očekuje, to će značiti da će novi izbori u Izraelu biti održani 2. marta. To su dogovorile partija Likud premijera Benjamina Netanjahua i stranka Kahol Lavan, Netanjahuovog oponenta Benija Ganca. To će biti treći parlamentarni izbori u Izraelu za manje od godinu dana.
Novi parlamentarni izbori održaće se, tako, osam dana ranije nego što je >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << to zakonom propisano, a predviđa da izbori budu održani utorkom, navodi Harec.

Da bi se pomerio datum izbora neophodno je da se promeni Zakon o vladi i da izmena bude potvrđena u Knesetu.
Očekuje se da će postupak izmene zakona početi u ponedeljak, a da će morati da se okonča do srede u ponoć, kada ističe rok za formiranje vlade i raspuštanja Kneseta.
Ni Likud, a ni centristička stranka Kahol Lavan (Plavo i belo) bivšeg vojnog oficira Benija Ganca u prethodna dva pokušaja nisu uspele da osvoje dovoljan broj mandata u parlamentu i formiraju vladajuću većinu, prenosi Rojters.
Pogledaj vesti o: Izbori

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.