Izvor: Novine novosadske, 08.Nov.2012, 18:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Transparentniji rad Komunalne policije

poseta_komunalnoj_policiji7_novisad.rsGradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević izrazio je očekivanje, prilikom posete Komunalnoj policiji, da se apsolutno poštuje zakon bez obzira ko je u pitanju i od novog načelnika zatražio da ispravi nedostatke koji su uočeni u prethodnom periodu.
Veoma je bitno da rad Komunalne policije bude transparentniji prema građanima, da njihove aktivnosti budu vidljivije kako bi se uspostavio pozitivan međusobni odno, rekao je gradonačelnik i dodao da osuđuje svako nasilje, a posebno nad službenim licima koji rade u interesu svih građana Novog Sada. Vučević je naglasio da je na Gradu da se izbori za veći broj Komunalnih policajaca s obzirom na broj stanovnika Novog Sada.
Načelnik Komunalne policije Miroslav Laketić rekao je da nakon dve godine rada imaju određena iskustva, kako na terenu, tako i u unutrašnjoj organizaciji, ali im problem predstavlja delimična neinformisanost građana o ovlašćenjima Komunalne policije.
- Naš rad se odvija neprekidno, 24 časa u dve smene, na teritoriji Novog Sada i prigradskih naselja. Trenutan broj komunalnih policajaca je 54, uz dva Šefa odseka i načelnika, a tokom ove dve godine zaprimljeno je 27 hiljada raznih prijava i izrečeno je oko sedam hiljada mandatnih kazni, naglasio je načelnik Komunalne policije.
Tokom obilaska prostorija Komunalne policije gradonačelniku su predstavljeni planovi za naredni period vezani za stvaranje ambijenta za razvoj pozitivnih odnosa Komunalne policije sa građanima kao i izveštaj o dvogodišnjem radu.
Izvor: In radio

Nastavak na Novine novosadske...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Novine novosadske. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Novine novosadske. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.