Trampov kandidat pobedio na republikanskim izborima

Izvor: B92, 04.Avg.2021, 10:06

Trampov "kandidat" pobedio na republikanskim izborima

Majk Keri, kojeg je podržao bivši predsednik Donald Tramp, pobednik je republikanskih izbora za nominaciju u Predstavničkom domu Kongresa iz države Ohajo.

Na osnovu 92,8 obradjenih podataka, Keri je sa 37,1 odsto glasova ispred svog najbližeg kandidata, bivšeg predstavnika države Ohajo, Rona Huda, koji je imao podršku od 13,2 odsto, pokazali su jučerašnji rezultati kancelarije državnog sekretara Ohaja, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << prenosi Rojters.

Ishod izbora u tradicionalno republikanskom 15. okrugu Kolumbus u Ohaju pomno se prati u SAD kao pokazatelj Trampovog uticaja u Republikanskoj stranci, a oni su usledili samo nedelju dana nakon što je Trampov kandidat za Kongres pretrpeo iznenađujući poraz od kolege republikanca u severnom Teksasu.

"Večeras su republikanci iz 15. kongresnog okruga u Ohaju poslali jasnu poruku naciji da je predsednik Donald Tramp, bez sumnje, lider naše stranke", izjavio je Keru u saopštenju nakon pobede.

Tramp je takođe izdao saopštenje u kojem se zahvaljuje glasačima u Ohaju i hvali veliku republikansku pobedu za Majka Kerija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Izbori

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.