Izvor: RTS, 06.Okt.2020, 13:47

Tramp u nevolji, raste Bajdenova prednost

Prednost demokratskog kandidata na novembarskim izborima u SAD Džoa Bajdena u odnosu na predsednika Donalda Trampa dostigla je čitavih 16 odsto, pokazuje istraživanje javnog mnjenja koje je objavio Si-En-En.
Istraživanje je obavljeno nedugo nakon što je Tramp objavio da je pozitivan na koronavirus i posle za sada jedine debate dva protivkandidata.

Za Trampa bi, kako pokazuje anketa, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << glasalo 41 odsto ispitanika, dok Bajden može da računa na podršku 57 odsto Amerikanaca koji će najverovatnije izaći na birališta.
Ipak, ogromna prednost koju Bajden ima mesec dana pre izbora ne znači i da će iz trke za mestom u Beloj kući izaći kao pobednik, jer je razlika među kandidatima znatno manja u državama u kojima će biti odlučeno ko će biti naredni predsednik SAD.
Istraživanje je pokazalo da su reakcija na pandemiju kovida-19, zdravstvena zaštita i rasna nejednakost najviše naškodili popularnosti Donalda Trampa.
Takođe, bezmalo dve trećine ispitanika smatra da bi Bajden lakše ujedinio naciju.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

TRAMP U NEVOLJI? Nova istaživanja pokazuju da je vaga nagnuta u Bajdenovu korist

Izvor: SrbijaDanas.com, 06.Okt.2020

Reakcija na pandemiju korone, zdravstvena zaštita i rasna nejednakost najviše su naškodili popularnosti sadašnjem predsedniku..Prednost demokratskog kandidata na novembarskim izborima u SAD Džoa Bajdena u odnosu na predsednika Donalda Trampa dostigla je čitavih 16 odsto, pokazuje istraživanje...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.