Timošenko tvrdi da su izbori u Ukrajini namešteni

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 02.Apr.2019, 13:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Timošenko tvrdi da su izbori u Ukrajini "namešteni"

Liderka opozicione ukrajinske partije Otadžbina Julija Timošenko optužila je aktuelnog predsednika Petra Porošenka da je "namestio" prvi krug predsedničkih izbora, ali je rekla da ne planira da ospori rezultate.

"Mogu sa sigurnošću da kažem da je predsednik Petro Porošenko "namestio" izbore, posebno sopstvene rezultate. Oni (izbori) nisu samo 'namešteni', oni su lažni", rekla je Timošenkova >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << na konferenciji za novinare, preneo je TAS S.

Ona je, međutim, izjavila da neće osporiti rezlutate izbora na sudu jer ne veruje u pravdu u Ukrajini.

"Mogu odmah da kažem da ne idemo na sud", rekla je.

"U Ukrajini ne postoji pravosudni sistem, zato je nemoguće tu osporiti izbore", dodala je Timošenkova.

Prema podacima Centralne izborne komisije, Julija Timošenko u prvom krugu je bila na trećem mestu sa 13,38 odsto glasova.

Komičar Vladimir Zelenski bio je prvi sa 30,26 procenata glasova, a Porošenko je dobio 15,92 odsto glasova podrške, tako da njih dvojica idu u drugi krug.
Pogledaj vesti o: Izbori,   Rat u Ukrajini

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

OVO JE FARSA, SVE JE LAŽ I NAMEŠTALJKA: Novi skandali na izborima u Ukrajini

Izvor: SrbijaDanas.com, 02.Apr.2019

Liderka opozicione ukrajinske partije Otadžbina Julija Timošenko optužila je aktuelnog predsednika Petra Porošenka da je "namestio" prvi krug predsedničkih izbora, ali je rekla da ne planira da ospori rezultate...- Mogu sa sigurnošću da kažem da je predsednik Petro Porošenko "namestio" izbore,...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.