Izvor: NoviMagazin.rs, 10.Avg.2020, 15:22

Tihonovska se proglasila pobednicom na izborima u Belorusiji

Glavna protivnica predsednika Belorusije Aleksandra Lukašenka, koji je prema zvaničnim podacima pobedio na predsedničkim izborima Svetlana Tihonovska izjavila je danas da je ona pobednica na izborima.

Prema podacima Centralne izborne komisije, Lukašenko je na nedeljnim izborima dobio više od 80 odsto glasova, a Tihonovska 9,9 odsto.

"Smatram sebe pobedicom na izborima. Imamo podatke alternativnog >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << prebrojavanja glasova, i dokazivaćemo sva kršenja izbornih propisa", rekla je Tihonovska na konferenciji za novinare.

Tihonovska, koja nije učestvovala u sinoćnim protestima u MInsku, navela je da bi njen izlazak na ulicu doveo do "eskalacije konflikta".

"Zato sam sada u štabu sa narodom", poručila je ona.Navela je da je predložila Lukašenku da se sretnu kako bi se "izbegao konflikt", ali da on nije reagovao.
Pogledaj vesti o: Predsednički izbori

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.