Izvor: Blic, 04.Jul.2010, 01:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Teško, teže, još teže

Predizborna obećanja i postizborna stvarnost - Ništa nije toliko međusobno udaljeno koliko predizborna obećanja i postizborna stvarnost. Prilika da se u to, ko zna koji put, uverimo su lokalni izbori, na kojima takmaci obećavaju građanima i moguće i nemoguće.

Da će im, takoreći, skinuti zvezde s neba. Dovoljno je da za njih glasaju, da potekne med i mleko. Nuto jada, samo što se >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << izbori okončaju, slušamo kako su teškoće nepremostive. Kako su nevolje toliko nagomilane da ni sam bog ne može biti od pomoći. Pa šta bi s predizbornim obećanjima, pitaćete. Pojela maca, što bi rekla mala deca, koja su, najzad, pozvana da o tome sude jer i svest birača nije odmakla dalje od tog uzrasta.

Nepristojna ponuda - Poneki od evropskih političara ovih dana su nas podsetili na film "Nepristojna ponuda”, u kojem bogataš nudi ženi koja mu se dopada milion dolara da s njim provede noć. Mada analogija, naravno, nije potpuna, doduše samo sporadični glasovi da se u zamenu za pomoć u novcu Grčka odrekne svojih ostrva, takođe bi morali da se uvrste u "nepristojnu ponudu”. Bestidnu, u stvari, jer polazi od verovanja da je za dobru cenu sve za prodaju.

Kome je teže - Teško je reći kome je danas teže: deci ili roditeljima? Mladi ljudi se suočavaju s mnogim teškoćama, počev od zapuštenog obrazovnog sistema do nemogućnosti zapošljavanja i, što im, možda, najteže pada, odsustva bilo kakvih vrednosnih merila. Malo, drugim rečima, zavisi od njihovog truda i zalaganja. Roditelji, opet, muku muče da sa skromnim prihodima podmire sve veće potrebe svojih potomaka. Da i ne govorimo o strepnji za njihovu sigurnost u vremenu u kome i običan izlazak u bezazleni provod daje razloge za i te kakvu brigu.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.