Tadić: Kraj kriminalu i korupciji

Izvor: B92, Tanjug, 30.Maj.2009, 18:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tadić: Kraj kriminalu i korupciji

Beograd -- Raspisivanje vanrednih izbora bilo bi neodgovorno, prioritet je borba protiv korupcije, izjavio predsednik države i lider Demokratske stranke Boris Tadić.

Predsednik Tadić veruje da će kriminal i korupcija biti slomljeni. On je poručio da niko nije zaštićen i ocenio da su sve stranke u Srbiji duboko u korupciji. Predsednik DS-a kaže i da Srbiji u ovom trenutku nisu potrebni izbori, već da je vreme za nastavak započetih reformi. Prioritet DS-a u narednom >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << periodu biće regionalizacija Srbije.

Gotovo sat vremena lider demokatata i predsednik Srbije Boris Tadić govorio pred članovima Glavnog odbora svoje stranke. Tadić je demokratama poručio da očekuje od njih da predvode borbu protiv korupcije.

Korupcija će biti slomljena, a članovi nijedne stranke neće biti pošteđeni, poručio je Tadić.

"Sve stranke su duboko ogrezle u korupciju, ali i mnoge profesije. Niko nije imun. Ali, to ne znači da su svi ljudi, svi lekari, profesori koruptivni. To je neistina, ali upravo zbog onih koji su čestiti i pošteni, moramo tu borbu završiti i korupcija će biti slomljena", poručio je Tadić.

Tadić kaže i da bi raspisivanje prevremenih parlamentarnih bilo odraz političke nezrelosti. Nema dobronamernog političara koji bi u uslovima ekonomske krize insistiraona izborima.

Pitanje regionalizacije Srbije biće prioritet DS-a. Osnova za reginalizaciji biće strategija prostornog razvoja koju je napravilo Ministarstvo za prostorno planiranje.

Tadić očekuje da će do kraja mandata ove Vlade biti promenjen Ustav Srbije.

"Ustav koji imamo je dobra osnova za dograđivanje i poboljšanje, i naš osnovni ustavni akt nije sveto pismo već može da se dorađuje da bi građanima obezbedio bolji život a državi veću stabilnost", rekao je Tadić.

Lider DS-a kaže da pitanje Zakona o prenosu nadležnosti i Statuta Vojvodine treba da bude rešeno tako što će biti smešteno u ideju regionalizacije Srbije.

Na kraju predsenik je poručio poslanicima da zaborave na povećanje plata jer je, kako je rekao, nemoralno o tome razmišljati kada su plate građana zamrznute.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Tadić: Srbija će slomiti kriminal i korupciju

Izvor: NaDlanu.com, 30.Maj.2009

BEOGRAD, 30. maja 2009. (Beta) - Predsednik Demokratske stranke i Srbije Boris Tadić izjavio je u subotu da će kriminal i korupcija u Srbiji biti slomljeni. "Srbija se nalazi u središtu borbe protiv organizovanog kriminala i mi ćemo ovu borbu sprovesti do kraja", kazao je Tadić u 50 minuta dugom...

Nastavak na NaDlanu.com...

DS: Regionalizacija ključna za Srbiju

Izvor: RTS, 30.Maj.2009

Ideja regionalizacije nije ideja podele Srbije, već upravo ideja jačanja njenog integriteta, rekao predsednik Tadić na sednici Glavnog odbora Demokratske stranke. Tadić upozorio da će se Srbija, ako ne sprovede suštinske reforme, za deset godina suočiti sa velikim teškoćama. U prvom planu borba...

Nastavak na RTS...

Tadić: Srbiji ne trebaju prevremeni izbori

Izvor: Politika, 31.Maj.2009, 00:37

Ideja regionalizacije ne znači stvaranje regija koje bi ličile na Vojvodinu i Kosovo, rekao predsednik DS-a na sednici Glavnog odbora ..Srbiji u ovom trenutku nisu potrebni vanredni parlamentarni izbori jer je suočena s posledicama svetske ekonomske krize, a insistiranje na njima od strane nekih...

Nastavak na Politika...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.