Izvor: B92, 03.Jul.2008, 17:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tačka na izbore u Loznici

Loznica -- Okružni sud u Šapcu je danas odbio žalbu NS-a i zahtev da se ponište prethodni i raspišu ponovljeni izbori za Skupštinu grada Loznica na biračkom mestu u Baščelucima.

Kao neosnovana juče je odbijena i žalba lozničkog rukovodstva Srpske radikalne stranke sa istovetnim zahtevima što znači da su sada praktično okončani izbori koji su šest puta održani na tom biračkom mestu.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<
Sud je danas oko 12 časova službeno obavestio Opštinsku izbornu komisiju (OIK) o sadržini presude koju je doneo, a već je dostavio jučerašnju presudu po žalbi SRS, objasnila je u izjavi za Tanjug sekretar Komisije Milojka Smiljanić.

Prema njenim rečima, OIK će najverovatnije sutra da utvrdi konačne rezultate izbora za Skupštinu grada Loznica, a zatim su podnosioci odborničkih lista dužni da najkasnije kroz 10 dana Komisiji dostave imena svojih odbornika prema broju osvojenih mandata.

Potom će, u roku od 15 dana, biti obavljeno konstituisanje prvog saziva gradskog parlamenta, zaključila je Smiljanić.

Na šesti put održanim izborima u Baščelucima 28. juna ove godine još jedan mandat je osvojila kolicija koju predvodi Socijalistička partija Srbije, a bez jednog odborničkog mesta je ostala NS.

Posle sporazuma o stvaranju zajedničkog bloka u gradskom parlamentu, koji su u ponedeljak potpisali SPS i Grupa građana "Pokret za Loznicu", rezultati izbora u Baščelucima izgubili su odlučujući značaj koji su ranije imali na formiranje skupštinske većine u gradskom parlamentu koji broji 51 odbornika.

Nosilac liste koju predvodi SPS Jovan Todorović je u utorak potvrdio da će većinu u prvom sazivu Skupštine grada imati G17 plus sa 12 mandata i koalicije oko Demokratske stranke sa devet i oko SPS sa pet mandata uz koje su sada i četiri odbornika "Pokreta za Loznicu".

Demokratskoj stranci Srbije, koja ima četiri mandata, socijalisti su uputili poziv da se pridruži bloku SPS, Grupa građana radi zajedničkog učešća u radu gradskog parlamenta u Loznici.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.