Sve spremno za izbore na severu KiM?

Izvor: B92, 22.Apr.2023, 13:46

Sve spremno za izbore na severu KiM?

Centralna izborna komisija saopštila je da su završene sve potrebne pripreme za organizaciju izbora na severu KiM, prenosi Ekonomija onlajn.

Prema podacima CIK, ukupan broj biračkih centara je 19 sa ukupno 34 biračka mesta.

Kosovska policija je saopštila da je na osnovu svog operativnog plana u koordinaciji sa predstavnicima nadležnih institucija, uključujući i Centralnu izbornu komisiju, preduzela sve radnje i mere u okviru mandata i zakonskih ovlašćenja >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << za koordinaciju aktivnost sa ciljem da obezbedi izborni proces.

"Svrha planiranja i koordinacija je sprovođenje operativnog policijskog plana, gde Policija Kosova ima za cilj da stvori bezbedno i mirno okruženje za sve građane Republike Kosovo, pre, tokom i nakon izbornog procesa. Garancija biračkog prava, zaštita života i imovine, sprečavanje negativnih pojava i kriminalnih radnji koje bi u bilo kojoj meri ugrozile sigurnost, mir i stabilnost, kao i pokretanje zakonskih mera protiv nezakonitih radnji", navode iz Kosovske policije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Izbori

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.