Šutanovac: Ne povlačim se iz izborne trke

Izvor: Press, 06.Jun.2013, 13:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šutanovac: Ne povlačim se iz izborne trke

Šutanovac je u pisanoj izjavi medijima naveo da će se "do kraja beskompromisno boriti za demokratske procedure i osnovne principe demokratije".

On veruje da će organi stranke sankcionisati sve neregularne odluke i ponašanja i da osnovni princip ravnopravnosti kandidata u izborima za predsednika gradske organizacije DS u Beogradu nece biti ozbiljnije narušen. 

''''Nemam nameru da se sada povučem iz izborne trke, što očigledno neki priželjkuju, jer su ovi >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << izbori ispit za čitavu Demokratsku stranku. Neregularnosti koje nisu u skladu sa demokratskim načelima se događaju, ali me ne plaše već dodatno motivišu, a prave demokrate upravo svojim masovnim izlaskom na biračka mesta u subotu imaju priliku da o tome daju svoj sud", istakao je Šutanovac.

On je dodao da je podršku za revitalizaciju stranke dobio od velikog broja uglednih članova, a da je svima zajednički interes da se DS što pre oporavi.

Šutanovac je podsetio da je glasanje direktno i tajno i da očekuje da bolji kandidat pobedi, ali isključivo poštovanjem volje članova DS, uz obavezu primene najviših standarda demokratije.

"Ističem još jednom da od kandidature ne odustajem, i to pre svega zbog ljudi koji su me podržali u želji da unapredimo rad stranke i podignemo Gradski odbor Demokratske stranke na viši nivo'''', naveo je Šutanovac.

On očekuje da svi članovi DS koji imaju pravo glasa u Beogradu izađu na predstojeće izbore.

Izbori za predsednika Gradskog odbora DS u Beogradu biće održani u nedelju, 8.juna.

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.