Sukobi u Boliviji, ubijeno petoro; Morales: Izbori mogu da se održe bez mene (FOTO/VIDEO)

Izvor: Večernje novosti, 16.Nov.2019, 11:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sukobi u Boliviji, ubijeno petoro; Morales: Izbori mogu da se održe bez mene (FOTO/VIDEO)

Bivši bolivijski predsednik Evo Morales rekao je danas da bi novi izbori mogli da se održe bez njega, što bi potencijalno otklonilo prepreku da se izabere novi predsednik te južnoameričke zemlje, koja je nakon njegove ostavke upala u haos Politička kriza u Boliviji eskalira pošto su snage bezbednosti otvorile vatru na pristalice Eva Moralesa pri čemu je ubijeno najmanje petoro, a povređene desetine ljudi, >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << što ugrožava napore privremene vlade da obnovi stabilnost posle ostavke bivšeg predsednika.PROČITAJTE JOŠ - Srušio Moralesa: Ko je Branko Marinković za koga bivši predsednik tvrdi da po jugoslavenskom receptu želi da cepa i Boliviju? Većina poginulih i povređenih u gradu Sakabi zadobila je rane od metaka, rekao je direktor bolnice. Demonstranti i rodbina žrtava okupili su se na mestu pucnjave, uzvikujući: "Građanski rat, odmah!", prenosi AP. Evo Morales, kojem je u Meksiku odobren azil posle ostavke na mestu predsednika Bolivije, napisao je na Tviteru da se dogodio masakr. Demonstranti su rekli da je policija pucala kada su okupljeni građani pokušali da probiju vojni kontrolni punkt. EVO MORALES NEĆE NA IZBORE?Bivši bolivijski predsednik Evo Morales rekao je danas da bi novi izbori mogli da se održe bez njega, što bi potencijalno otklonilo prepreku da se izabere novi predsednik te južnoameričke zemlje, koja je nakon njegove ostavke upala u haos. "Radi demokratije, ako oni ne žele da učestvujem, nemam problema da ne učestvujem na novim izborima", rekao je Morales za Rojters u intervjuu u Meksiko Sitiju. "Samo se pitam zašto postoji toliko straha od Eva (Moralesa)", kazao je on. Morales je podneo ostavku pod pritiskom početkom ove nedelje, nakon nedelja protesta i nasilja posle izbora 20. oktobra koji su mu doneli pobedu pomračenu optužbama za prevaru. Potom je prihvatio ponudu za azil od meksičke vlade, koja je poslala avion da ga prebaci u Meksiko Siti. Privremena samoproglašena predsednica Bolivije Đanin Anjes, koja je u utorak stupila na vlast, rekla je da želi da spoji mostove s Moralesovom strankom Pokret za socijalizam (MAS). Međutim, rekla je da sam Morales neće biti dobrodošao kao kandidat na narednim izborima. Čini se da su privremena vlada i poslanici MAS postigli dogovor o održavanju novih predsedničkih izbora, ali nisu izabrali kandidata. Morales je rekao da ne zna ko će biti kandidat za MAS, dodajući da će ljudi odlučiti. On je naveo da želi da se vrati u Boliviju čim njegovu ostavku odobri bolivijsko zakonodavno telo. Bivši farmer koke rekao je da mu je američka vlada ponudila avion za bekstvo iz Bolivije. "Sjedinjene Države pozvale su ministra spoljnih poslova (Bolivije) i ponudile nam avion da nas odvede gde želimo. Bio sam siguran da će to biti Gvantanamo", rekao je Morales smešeći se, prenosi Rojters.

Nastavak na Večernje novosti...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Krvoproliće u Boliviji, najmanje petoro ubijenih

Izvor: OkRadio.rs, 16.Nov.2019

Politička kriza u Boliviji eskalira pošto su snage bezbednosti otvorile vatru na pristalice Eva Moralesa pri čemu je ubijeno najmanje petoro, a povređene desetine ljudi, što ugrožava napore privremene vlade da obnovi stabilnost posle ostavke bivšeg predsednika. Većina poginulih i povređenih...

Nastavak na OkRadio.rs...

MASAKR U BOLIVIJI: Bezbednosne snage pucaju na Moralesove pristalice, broj mrtvih se povećava (UZNEMIRUJUĆI VIDEO)

Izvor: Kurir, 16.Nov.2019

Politička kriza u Boliviji eskalirala je pošto su snage bezbednosti otvorile vatru na narod, tačnije na pristalice Eva Moralesa, pri čemu je ubijeno najmanje osmoro, a povređene su desetine.

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.