Izvor: Radio 021, 14.Dec.2019, 22:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stojanović: "Pomeranje" izbora veliki spin

Dan nakon trećeg okruglog stola o izbornim uslovima, stižu reakcije na jučerašnje dogovore.

Šef vladine Radne grupe za unapređenje izbornih uslova Nebojša Stefanović kaže da je konkurs za nove članove REM-a raspisan i da je do kraja godine moguće izabrati pet novih članova. Premijerka dodaje da je molila predsednika da izbori budu što kasnije. Ipak, u Savezu za Srbiju ne odustaju od bojkota.

Iako nije učestvovala na razgovorima o izbornim uslovima, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << premijerka kaže da u donošenju zaključaka ima i njenog doprinosa.

"Ja sam lično zamolila predsednika republike da se maksimalno pomeri datum održavanja izbora. Mogu da nas da kažem da je predsednik bio protiv toga, ali pošto radimo kao tim, da je verovao svom timu i da je prihvatio ovu moju molbu", rekla je Brnabić.

Ona tvrdi i da su izborni uslovi bolji nego ikad, pa s tim u vezi ima i pitanje za posrednicu u pregovorima.

"Ja bih pitala Tanju Fajon, da li misli da su 2012. bili fer izborni uslovi. Ja mislim da 2012. nisu bili fer izborni uslovi. Ja tada nisam videla nikakve opozicione medije niti medije otvorene za opoziciju", ističe ona.

Deo opozicije koji je u petak blokirao zgradu medijskog javnog servisa na zaključke treće runde dijaloga pod patronatom EU, gleda isto kao i na prethodne dve - što znači da je odluka o bojkotu i dalje na snazi.

Što se tiče politikologa Bobana Stojanovića, "pomeranja" datuma izbora ni nema.

"To je jedan veliki spin koji se juče desio. Svi govore o poslednjem datumu održavanja izbora, međutim, niko ne pominje prvi mogući datum. Mi od 2016. godine znamo da izbori mogu da se održe 19. ili 26. aprila ili 3. maja, nikakav mart nije bio u opciji, i meni deluje da je taj mart predsednik namerno izbacio datum da bi sada pre svega pred evroparalemntarcima ispalo da oni pomeraju i odlažu te izbore što nije tačno", ocenio je Stojanović

On zaključuje da bez odgovora ostaju još dva pitanja -  ima li vremena da se sve dogovoreno implementira i ko može da garantuje da će se to zaista i desiti.

Opširnije na N1.

Autor: N1

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.
Pogledaj vesti o: Izbori

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.