Štednja na izbornom materijalu

Izvor: RTS, 29.Jan.2014, 20:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Štednja na izbornom materijalu

Izbori će koštati oko milijardu i 140 miliona dinara, što je gotovo upola manje od novca, koji ji potrošen za izbore 2012. godine kažu u RIK-u. Kaiš će biti stegnut za izborni materijal, reprezentaciju, putne troškove, a 16. marta na biralištima će nas čekati i stare glasačke kutije.

Više od sedam miliona birača u Srbiji 16. marta, narodne poslanike biraće na svetlo plavim papirima, dok milion i po Beograđana >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << čeka i beli papirić, na kojem će glasati za gradske odbornike. Izbori će koštati oko milijardu i 140 miliona dinara, što je gotovo upola manje od novca, koji ji potrošen za izbore 2012. godine kažu u RIK-u.

Kaiš će biti stegnut za izborni materijal, reprezentaciju, putne troškove, a 16. marta na biralištima će nas čekati i stare glasačke kutije.

Predstavnici partija u RIK-u jednoglasno odlučuju. Izbori će nas koštati oko milijardu i 146 miliona dinara. U poređenju sa 2012. uštedeće se oko milijardu dinara. Putovaće se za pet miliona dinara manje, a  šteda za reprezentaciju biće 18 miliona.

Predaja lista počinje u utorak, a procenjuje se da će u trci za parlament biti 20 lista.

Predsednik Republičke izborne komisije Dejan Đurđević kaže da je usvojen finansijski plan.

"Poslaćemo Vladi predlog da nam prebaci sredstva za sprovođenje izbore. Posle 3. februara kreće postupak kandidovanje", kaže Đurđević.

U RIK-u nemaju dilemu da li će izbori biti sprovedeni i na Kosmetu.

Veljko Odalović iz RIK-a kaže da će svim našim građanima biti omogućeno da iskoriste svije pravo.

"Naravno, ono što se poslednjih dana dešava, mislim na hapšenja i incidente su nešto što upozorava međunarodne bezbednosne snage i sve nas da treba da u punoj koordinaciji uskladimo svoje aktivnosti da dobijemo sve garancuuje bezbednosti", rekao je Odalović.

Na predstojećim izborima 16. marta glasaće se na oko 8.500 biračkih mesta.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.