Izvor: N1 televizija, 04.Apr.2017, 19:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šta Janković, Jeremić i Beli planiraju posle izbora

Prva tri mesta posle Aleksandra Vučića zauzeli su Saša Janković, Ljubiša Preletačević Beli i Vuk Jeremić - sva trojica kao kandidati građana, a ne partija. Kako će oni kapitalizovati svoj rezultat? Kroz partije ili na neki drugi način?

Izvor: N1info

Više od 16 odsto za Sašu Jankovića, manje od 6 odsto za Vuka Jeremića. Na mogućnost da jedan od njih dvojice bude novi predsednik Srbije, statistika je tako stavila tačku. Obojica su, međutim, u izbornoj >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << noći stavila zarez.

“Ova izborna trka traje i trajaće. Naš put je tek počeo”, poručio je Janković u izbornoj noći.

”Ovde sam, ostajem ovde i ne nemareavam da promenim posao niti sferu interesovanja. astavljamo koliko sutra”, rekao je Jeremić.

Ali gde nastavljaju i kako? U trenutku kada su širom planete političke stranke omražene, politički analitičar Đorđe Vukadinović savetuje opozicionim kandidatima da ne žure sa takvom odlukom. S druge strane, veruje da Saša Janković ima i šansu i perspektivu da 560.000 glasova građana kapitalizuje.

“Ali će to onda neminovno nametnuti pitanje odnosa prema Demokratskoj stranci i neku vrstu ostavinske rasprave oko zasluga, ali mislim da im to najmanje treba u ovom trenutku”, ocenjuje Vukadinović.

Ne misli tako profesorka Srbijanka Turajlić. Jankovića su, kaže, kandidovali građani, a ne DS, pa građanima jedino i odgovara.

“I ako će nešto da pokreće, može da pokrene samo iz početka. Pokazao je da njemu izlazak na scenu od nule ne predstavlja problem”, podseća Turajlić.

Od nule je krenuo i Vuk Jeremić, ali je stigao do svega 5,6 odsto građana.

“Što se tiče Vuka Jeremića, on treba prvo sa sobom da porazgovara i vidi gde je pogrešio”, smatra Turajlić.

Vukadinović kaže da Jeremić treba da malo uzme vazduha, da predahne i vidi šta će i kuda u političkom smislu, ako želi da ostaje u Srbiji. “A verujem da namerava, ili je barem namervao pre ovih izbora. Ali što se tiče Belog Preletačevića tu sam apsolutno siguran da je on 'politički živ' samo dok je ovo što jeste”, kaže on.

Profesorka Turajlić, komentarišući fenomen Preletačevića, kaže da ova zemlja jeste cirkus i da ga tu razume. “Ali da li on misli da se cirkusu treba suprostaviti istim takvim cirkusom, samo atraktivnijim? Ja ne znam šta je on ozbiljno u stanju da ponudi ovoj zemlji, sem cirkusa koji bi možda bio prijatniji, ali ja ne bih volela da živim ni u jednom cirkusu”, kaže ona.

Da nema nameru da se ozbiljnije angažuje mnogi su pročitali u poruci Preletačevića na društvenoj mreži, kada je, komentarišući proteste studenata, poručio da mu ne nameću da on treba da stoji ispred omladine, jer je, kaže, svoju misiju odradio.

Nastavak na N1 televizija...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.