Srećković: Za SPO najbolje da bude sa DS

Izvor: Glas javnosti, 15.Nov.2011, 11:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srećković: Za SPO najbolje da bude sa DS

BEOGRAD - Funkcioner Srpskog pokreta obnove (SPO) Srđan Srećković izjavio je da je za tu stranku najbolje da na izbore izađe sa Demokratskom strankom (DS).

"Smatram da je za SPO najbolje da izađe na izbore sa DS", rekao je Srećović za televiziju Pink. On je istakao da izbori još nisu ni blizu i da će Glavni odbor SPO-a o tome tek odlučivati.

Srećković je naveo da je SPO sa DS-om ima korektnu saradnju u ovoj aktuelnoj vladi iako postoje, kako je kazao, pojedina >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << razmimoilaženja u stavovima o nekim dnevnim dešavanjima.

Upitan da li vidi Liberalno-demokratsku stranku (LDP) kao svog saputnika, Srećković je kazao da je isuviše rano razgovarati o koalicijama, jer će izbori biti za šest meseci.

Komentarišući navode o tome da mu preti isključenje iz stranke Srećković je kazao da se ta vest pojavila zbog pogrešne medijske interpretacije.

"Uvek sam sprovodio i sprovodim politiku stranke. Ovde se radi o pogrešnoj medijskoj interpretaciji. Niti je po statutu SPO-a moglo, niti je raspravljano o mojoj smeni. Niti je došlo do glasanja po tom pitanju. Jedino glavni odbor to može i to ako predloži predsednik stranke", naveo je Srećković, koji je potpredsednik SPO-a.

On je rekao da ne veruje da će se to dogoditi, kao i da je "raspoložen" da u demokratskoj atmosferi o tome diskutuje.

Srećković je izrazio uverenje i da će rezultati izbora biti takvi "da će omogućiti nastavak procesa modernizacije zemlja" odnosno da će i sledeću vladu činiti "iste ili gotovo iste" političke stranke.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.