Izvor: Blic, 05.Okt.2016, 18:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srebrenica: Gradska izborna komisija nastavlja sa radom

Opštinska izborna komisija u Srebrenici danas je održala sednicu na kojoj je odlučeno da će, ipak, nastaviti s radom.

- Opštinska izborna komisija nastavlja svoj rad. Jedinstveni smo u stavu da ćemo nastaviti rad bez obzira na okolnosti. Oko odluke o otvaranju vreća i brojanju listića u ovom momentu ne mogu ništa reći -  rekao je za Fenu predsednik OIK Srebrenica Nermin Alivuković te dodao da komisija očekuje dalja upustva CIK BiH kako da se reši ovaj >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << problem.

On je istakao da je OIK u par navrata bio uključen telefonski u sednicu CIK.

- U par navrata su nas pitali da li smo mi sposobni da nastavimo s radom i o tome da se pismeno izjasnimo. Sinoć smo imali jedan stav komisije i taj stav je prenesen prema CIK. U međuvremenu je došlo do promene mišljenja. Svaki od članova pojedinačno može govoriti i iznositi stavove - dodao je Alivuković i ističe da je članovima komisije u međuvremenu omogućen pristup izbornom materijalu.

- Negdje oko 14 sati nam je omogućen pristup izbornom materijalu - kaže Alivuković.

Pročitajte još:

Ipak, da li će se brojanju glasova pristupiti u u OIK Srebrenica ili će CIK preuzeti materijal još uvek nije odlučeno. To naknadno CIK treba da odluči.

Podsećamo, Općinska izborna komisija Srebrenica je danas obustavila svoj rad.

U međuvremenu, jedinica za podršku Specijalne jedinice MUP-a RS- je napustila Srebrenicu. Pripadnici jedinice za podršku specijalne jedinice MUP-a RS-a iz Bijeljine od sinoć su bili ispred i danas u toku dana u zgradi Općine Srebrenica gde su "čuvali" izborni materijal.
Pogledaj vesti o: Izbori

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.