Srbija tuži građane sudu u Strazburu zbog uznemiravanja

Izvor: Njuz.net, 07.Okt.2014, 17:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srbija tuži građane sudu u Strazburu zbog uznemiravanja

Napomena: Ova vest je šaljive prirode

BEOGRAD, 7. oktobar 2014, (Njuz) – Srbija je pred Evropskim sudom za ljudska prava u Strazburu podnela tužbu za uznemiravanje protiv više od 20.000 svojih građana koji su je prethodno tužili ovom sudu.
Iz Ministarstva pravde napominju da je ovo bio „jedini pravni lek kojim je država mogla da se izbori sa toliko dosadnih ljudi“.
- Svaki čas nam iz Strazbura stižu zahtevi da se izjasnimo povodom tužbi nekog novog smarača kome nešto smeta. S >> Pročitaj celu vest na sajtu Njuz.net << obzirom na to da Srbiju čine ljudi, što će reći da i ona može da tuži nekog za ugrožavanje svojih ljudskih prava, rešili smo da stanemo na put ovom uznemiravanju, koje je, podsetiću vas takođe kažnjivo zakonom. Zato smo podneli tužbu protiv 23.858 dokonih građana koji ne prestaju da nas tužakaju sudu u Strazburu – rekao je naš izvor iz Ministarstva pravde, koji je tražio da ostane anoniman.
- Žena kojoj nije vraćena stara devizna štednja, porodica kojoj je oteta beba nakon rođenja, trudnica kojoj nisu isplaćeni dečiji dodaci, radnici koji traže neisplaćene plate, bla, bla, neki ljudi baš nemaju preča posla u životu nego da tuže druge za raznorazne gluposti. E pa, od sad će sve ove tužibabe dvaput razmisliti pre nego što pokušaju ponovo da se žale sudu na nas – zaključio je naš sagovornik.
Iz Ministarstva pravde najavljuju da će, ukoliko Sud za ljudska prava u Strazburu ne odgovori pozitivno na tužbe Srbije, država posegnuti za alternativnim metodama, poput one da će tražiti od operatera da blokira sve telefonske brojeve koji stižu iz Strazbura.
Miroslav Vujović
Pogledaj vesti o: Izbori

Nastavak na Njuz.net...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Njuz.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Njuz.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.