Srbija protiv nasilja: U Nišu nas opstruišu da prikupljamo potpise

Izvor: JužneVesti.com, 04.Nov.2023, 18:06

"Srbija protiv nasilja": U Nišu nas opstruišu da prikupljamo potpise

Ujedinjena opozicija koja planira da pod parolom nedavnih masovnih protesta "Srbija protiv nasilja" bude u izbornoj trci, kako kaže nekadašnji narodni poslanik Đorđe Stanković- sprečena je da u Nišu prikuplja potpise za ovu izbornu listu, kao što su dogovorili sa notarom i planirali već sutra.

Koalicioni sporazum potpisale su danas Demokratska stranka, Ekološki ustanak, Zeleno levi front, Zajedno, Narodni pokret >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << Srbije, Novo lice Srbije, Pokret slobodnih građana, Rumunska partija, Stranka slobode i pravde i Srbija centar.

Nosioci liste "Srbija protiv nasilja" biće Miroslav Aleksić i Marinika Tepić, a da bi izašli na izbore 17. decembra treba im podrška građana.

Planirali da sutra počnu sa prikupljanje potpisa u Nišu, ali tvrde da ih u tome opstruišu; foto: printskrin Zato su potpise planirali da prikupljaju od sutra i u Nišu, a jedan od njihovih predstavnika u ovom gradu, nekadašnji narodni poslanik Đorđe Stanković, ističe da ih u tome opstruišu.

Trebalo je sutra da imamo prikupljanje potpisa za listu "Srbija protiv nasilja" u Nišu, ali se desilo to da tom notaru koga smo dobili i čovek je obezbedio tri lokacije, javila mu se notarka koja je mu je zabranila da radi, jer navodno ne poštuje redosled. A on je čovek rekao da je slobodan, da mu nisu nikoga dodelili, pa kako može da ne poštuje redosled. Ona je rekla da ne može da radi sa nama i da će da ga prijavi Komori - priča Stanković.

Ističe da je notar sa kojim su imali dogovor sprečen pod pretnjama i da zato potpise u Nišu trenutno ne mogu da prikupljaju. Objašnjenje koje su dobili bi praktično značilo da tek kada sve druge stranke završe, oni mogu da krenu da prikupljaju potpise, što bi moglo da bude tek za nedelju dana.

Drugim rečima opstruišu prikupljanje potpisa "Srbija protiv nasilja" u Nišu i to naravno pozivajući se na neki redosled i neki zakonski koncept, što je nebuloza. Imamo dovoljno notara u Nišu, imamo čak i one koji su raspoloženi da rade sa nama, ali iz određenog centra moći pokušavaju da nas opstruišu. To je očigledna zabrana SNS u Nišu da "Srbija protiv nasilja" sakuplja potpise. Ona koja je zabranila je samoproklamovani glavni notar, odnosno ona sama sebe nameće, a suštinski nije, jer ne postoji tako nešto - ističe Stanković.

Još jedno od objašnjenja za trenutnu zabranu prikupljanja potpisa bilo je i to da postoje "prioritetne liste" i da su se drugi prijavili pre njih, te da zato moraju da čekaju.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.