Srbija centar ima podatke o fantomskim biračima i adresama u Nišu

Izvor: JužneVesti.com, 18.Mar.2024, 13:51

Srbija centar ima podatke o "fantomskim" biračima i adresama u Nišu

Na biračkom spisku 17. decembra prošle godine u Nišu ukupno je 476 adresa bilo sa brojem nula, a na njima prijavljena ukupno čak 11.563 birača, navode iz stranke SRCE. Kažu i da je u nekim mestima, poput Gornje Vrežine i Krušca, više prijavljenih birača na adresama sa nulom nego što je ukupno registrovanih realnih birača.
Smatraju da je reč o izbornoj manipulaciji i da je ideja bila da se kreira potreban broj fantomskih birača zarad prekrajanja izborne volje građana na tim parlamentarnim izborima.
U Nišu je ukupno 476 adresa sa nulom, dodaju dalje, a na tim adresama prijavljena su ukupno 11.563 birača.
Traže od nadležnih...

Nastavak na JužneVesti.com...






Povezane vesti

Na lažnim adresama sa brojem „nula“ u Nišu upisano 11.563 birača: SRCE upozorilo na „zastrašujući obim“ izbornih manipulacija

Izvor: Danas, 18.Mar.2024

Srbija centar u Nišu (SRCE) upozorio je danas da je pred lokalne izbore u tom gradu na lažnim adresama sa brojem "nula", koje po zakonu nisu moguće, prijavljeno ukupno 11.563 birača.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.