Sportski direktor Rena: Imamo velike ambicije u novoj sezoni

Izvor: B92, 04.Avg.2022, 23:36

Sportski direktor Rena: Imamo velike ambicije u novoj sezoni

Sportski direktor Rena Florijan Moris rekao je da klub u novoj sezoni ima velike ambicije.

On je poručio da će Ren ove sezone pokušati da nadmaši rezultat iz prethodne, u kojoj je osvojio četvrto mesto u francuskom prvenstvu.

Ren je u poslednjih pet sezona prodavao najbolje igrače, ali je ipak uspevao da izbori učešće u evropskim takmičenjima. Ove sezone klub će pokušati da se izbori za Ligu šampiona.

"Moramo biti ambiciozni. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Prošle sezone smo završili na četvrtom mestu, pokušaćemo da budemo bolji ove sezone", rekao je Moris.

Nova sezona u francuskom prvenstvu počinje u petak, a Ren će u nedelju igrati protiv Lorijena.

Ren je prošle sezone igrao atraktivan fudbal, postigao je 82 gola u 38 prvenstvenih utakmica i izborio plasman u Ligu Evropa. Samo je šampion Pari Sen Žermen postigao više golova - 90.

Ekipi je za tri boda izmakao plasman u Ligu šampiona, što je razočaralo francuskog milijardera Fransou Pinoa, većinskog vlasnika Rena od 1998. godine.

"To je bila lepa sezona sa lepim trenucima fudbala. Bilo bi lepše da smo osvojili drugo mesto", rekao je on francuskim medijima.

Pino ima velika očekivanja pošto je klub konstantno napredovao poslednjih godina. Ren je 2019. godine osvojio treći Kup u klupskoj istoriji, a prvi otkako je Pino preuzeo klub. Treće mesto osvojeno 2020. godine bio je najbolji plasman u prvenstvu u istoriji kluba.

Tajna uspeha je odluka o izboru igrača, pošto u ekipi nema izrazite zvezde, a okosnicu čine francuski fudbaleri. Napadač Martin Terije je prošle sezone bio treći strelac lige sa 21 golom, a ispred su bili samo Kilijan Mbape iz Pari Sen Žermena i Visam Ben Jeder iz Monaka.

Nema mnogo stranih igrača, a oni koji su u ekipi nisu koštali mnogo - senegalski golman Alfred Gomis, desni bek iz Malija Hamari Traore i hrvatski vezni igrač Lovro Majer.

Ren je do sada za velike sume prodavao najbolje igrače iz svoje škole, među kojima Usmana Dembelea u Borusiju Dortmund, Eduarda Kamavingu u Real Madrid i Matisa Tela u Bajern Minhen.

Takođe, klub je dobro zarađivao i pretprodajom igrača, kao što je golman Eduar Mendi, koji je prvo kupljen od Remsa, a zatim je prešao u Čelsi.

Ovog leta Ren je doveo golmana Stiva Mandandu kao slobodnog igrača iz Marseja, Džoa Rodona na pozajmicu iz Totenhema i Artura Teatea iz Bolonje za 20 miliona evra.

Sportski direktor rekao je da klub i dalje radi na dovođenju igrača, kao i da ima zamenu za slučaj da stigne atraktivna ponuda za nekog od fudbalera.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Izbori

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.