Sporna i beogradska adresa Štraheovog kandidata za bečkog odbornika

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 14.Avg.2020, 13:16

Sporna i beogradska adresa Štraheovog kandidata za bečkog odbornika

Petar Knežević, kandidat "Tim HC Štrahe" na izborima u Beču 11. oktobra izazvao je buru u javnosti objavom na fejsbuk stranici o tome da mu je glavno prebivalište Beograd i to pred sam istek roka za osporavanje navodno lažnih navoda o adresama boravka kandidata.

Već nedeljama se, naime, vodi polemika gde živi Hajnc-Kristijan Štrahe, da li mu je adresa prebivališta u Beču ili u Klosternojburgu, gde ima kuću.

Takođe, sporan je još jedan njegov >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << kandidat Zoran Kovačević, koji je pre par meseci učestvovao na izborima u Donjoj Austriji, tačnije u mestu Purkersdorf.

Tada je Kovačević saopštio da je uspeo blagovremeno da se prijavi u Purkersdorfu da bi mogao da se kandiduje na opštinskim izborima.

Sada se pojavila sumnja da li je on i dalje tamo prijavljen.

Za kandidovanje na izborima u Beču neophodno je da im je glavno prebivalište upravo u glavnom gradu.

Na ličnom fejsbuk profilu Knežević je, međutim, naveo da mu je prebivalište u Beogradu, a to su sada uočili austrijski mediji.

Iz "Tim HC Štrahe" poručili su da se radi o starom profilu, a i da je stranka ponosna na svoje kandidate stranog porekla, koji su isto tako ponosni na svoje poreklo.

Dodatni problem ovoj stranci je kandidatkinja Kristina Kol, koja je dobila otkaz u aviokompaniji AUA, nakon što su se pojavili snimci sa demonstracija "anti-koronaša" u Beču, na kojima je govorila protiv Soroša i Rotšildovih, što je ocenjeno kao antisemitski govor.
Pogledaj vesti o: Izbori,   Facebook

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.