Split: HDZ-ov skup ometan navijačkim povicima protiv Hrvatskog nogometnog saveza

Izvor: SEEbiz.eu, 07.Sep.2016, 20:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Split: HDZ-ov skup ometan navijačkim povicima protiv Hrvatskog nogometnog saveza

SPLIT - U Splitu se održava veliki HDZ-ov predizborni skup za X izbornu jedinicu na kojem sudjeluje i predsjednik stranke Andrej Plenković, ali i ostali s HDZ-ove liste predvođeni generalom Damirom Krstičevićem.

Okupljenima se prvo obratio Petar Škorić, predsjednik splitskog HDZ-a.

''Splićani i Splićanke, Torcido, dobrodošli na naš završni skup. Sjetimo se dolaska vlaka slobode, poruke s Rive su uvijek odjekivale'', kazao je Škorić.

''Danas >> Pročitaj celu vest na sajtu SEEbiz.eu << smo ponovno u Splitu gdje kuca ponosno Hrvatsko srce, da pozdravimo vjerodostojnog čovjeka koji se kroz rad potvrdio da ono što govori to i provodi. Zazovimo pobjedu za jaki Split, Dalmaciju i Hrvatsku'', kazao je Škorić.

''Mi smo nakon svega lutanja došli u poziciju da zemlja mora imati jaku i čvrstu ruku, a to može samo vjerodostojan čovjek. Pa neće Split dati glas za 'mostove' koji kažu da neće fotelje, a već se za njih otimaju. Nama treba Pelješki most, Čiovski most i most iz Kaštela, a ne trebaju nam 'pametni' koji su napravili privatnu obiteljsku stranku kojoj je najvažnije izbaciti vjeronauk iz škola'', kazao je Škorić.

Tijekom njegovog govora mogli su se čuti i pokliči koji su dolazili od predstavnika navijača koji su izvikivali parole poput 'HNS pe***i, nogomet ste sje**li''. Skup je osiguravala i specijalna policija.

Nakon Škorića za govornicu je stao Branko Bačić.

''Split je uvijek donosio promjene, Split je sa sobom vukao promjene i siguran sam da će u nedjelju donijeti promjenu i da će na čelu vlade biti Plenković. Hrvatima s juga treba samo jedan most, a to je Pelješki most kojeg ćemo mi sagraditi kad preuzmemo vlast 11. rujna. Ne samo da imamo priliku zaokružiti Krstičevića nego u nedjelju biramo između Milanovića i Plenkovića. Želimo li vjerodostojnog političara izabrat ćemo Andreja'', kazao je Bačić.

Poslije njega govorio je i nositelj liste HDZ-a u X izbornoj jedinici general Damir Krstičević.

''Stojim pred vama u Splitu imam čast i odgovornost voditi ovu listu ljudi koji će časno i dostojanstveno služiti svojoj Hrvatskoj. Želim posebno pozdraviti svoje prijatelje i suborce iz 4. gardijske brigade i sve ostale branitelje i njihove obitelji'', kazao je.

''Hvala vam na miru slobodi i da možemo imati demokratske izbore u našoj Hrvatskoj''.

''Branitelji su bili i moraju biti kamen temeljac moderne Hrvatske države. Država mora biti ponosna na branitelje i Domovinski rat. Kao temelj moderne države treba istaknuti i ono najveće - pobjedničku hrvatsku vojsku'', kazao je Krstičević.

''Vjerujem da će HDZ pod vodstvom Andreja Plenkovića biti ponovno udarna snaga naše Hrvatske. Danas u drugačijoj borbi. Borbi znanjem, za zaposlenost, razvoj gospodarstva i budućnost mladih. To je prva linija bojišnice na kojoj opet moramo zajedno pobijediti'', kazao j.

''Jamčim da ću raditi za svoju Domovinu. Vodit ću se osobnim primjerom - kao što sam bio u ratu bit ću i u miru'', rekao je Krstičević.
Pogledaj vesti o: Izbori

Nastavak na SEEbiz.eu...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEbiz.eu. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEbiz.eu. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.