Španski sud: Predsednik Katalonije ne može da obavlja dužnost

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 19.Dec.2019, 21:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Španski sud: Predsednik Katalonije ne može da obavlja dužnost

Sud u Španiji danas je doneo odluku da predsednik Katalonije Kim Tora ne može da obavlja tu dužnost jer nije uklonio simbole separatista iz zgrada administracije tokom predizborne kampanje. Odluka Suda stupiće na snagu ukoliko je potvrdi Vrhovni sud Španije, što bi moglo trajati nekoliko meseci i značiće održavanje prevremenih izbora u Kataloniji. Tora je izjavio da će se žaliti na presudu. Španska izborna administracija naredila je u martu Tori da ukloni separatističke simbole u...
Pogledaj vesti o: Izbori

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Osuđen predsednik Katalonije

Izvor: Danas, 19.Dec.2019

Sud u Barseloni odlučio je danas da predsednik Katalonije Kvim Tora ne može da obavlja nijednu javnu funkciju u narednih 18 meseci, zbog toga što je u vreme izborne kampanje, u aprili ove godine, odbio da sa zgrada u kojima su smeštene javne institucije skine separatistička obeležja.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.