Španija sve bliža novim izborima

Izvor: N1 televizija, 26.Apr.2016, 21:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Španija sve bliža novim izborima

Španski kralj Felipe Šesti izjavio je da nijedan kandidat nije dobio podršku za sastav nove vlade, četiri meseca posle izbora, čime se otvara put ka ponovnom raspuštanju parlamenta i novim izborima u zemlji, javile su svetske agencije.

"Kralj je konstatovao da nijedan kandidat za mandatara nije dobio dovoljnu podršku za sastav nove vlade", što dovodi do primene člana Ustava koji predviđa nove parlamentarne izbore, navodi se u saopštenju kraljevske palate u Madridu. >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija <<

Predsednik španske Socijalističke partije Pedro Sančes izjavio je ranije danas da je propala poslednja prilika za postizanje pregovora o sastavu nove vlade ocenivši da su novi parlmentarni izbori neizbežni.

Konzervativna Narodna stranka, koja je bila na vlasti četiri godine, osvojila je u decembru najviše glasova, 28,7 odsto, odnosno 123 poslanika, ali nedovoljno da sama formira vladu.

Zakonski rok za formiranje vlade ističe 2. maja, a ukoliko do toga ne dođe, naredni parlamentarni izbori bi bili zakazani za 26. jun.

Nastavak na N1 televizija...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.