Socijalisti spremili izbornu listu

Izvor: RTS, 04.Feb.2014, 15:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Socijalisti spremili izbornu listu

Izborna lista kandidata za poslanike koalicije SPS-PUPS-JS je spremna, a prikupljanje potpisa je pri kraju, rekao je Ivica Dačić. Srbija je važnija od svake predizborne kampanje, istakao je lider SPS-a.

Lider socijalista Ivica Dačić izjavio je da je izborna >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << lista kandidata za poslanike koalicije SPS-PUPS-JS spremna, prikupljanje potpisa pri kraju, a da su proporcije među tim strankama koalicije jednake kao i za prethodne izbore 2012. godine.

Dačić je novinarima pred početak sednice Glavnog odbora u sedištu stranke, rekao da je ovoga puta dogovor postignut lako i na vreme u vezi sa izbornom listom i da je koalicija spremna za izbore, iako ih nije tražila.

Predsednik socijalista rekao je da vlada nastavlja da radi bez obzira na predizbornu kampanju i naveo da narednih pet do šest dana neće biti u zemlji s obzirom na obaveze koje ima kao premijer.

"Srbija je važnija od svake predizborne kampanje. Nema vremena za spektakularnu kampanju, vlada mora da radi, a ja putujem u SAD na sednicu Saveta bezbednosti UN posvećenu Kosovu i imaću razgovore u Kongresu, bezbednosnim agencijama i prisustvovaću molitvenom doručku koji organizuje predsednik Obama", rekao je Dačić.

Dačić je dodao da će 12. februara biti nastavljen dijalog sa kosovskim premijerom Hašimom Tačijem i visokom predstavnicom EU Ketrin Ešton i ukazao da u predizbornoj kampanji ne može biti zloupotrebe događaja u partijske svrhe.

"Kome može da bude u korist susret sa Hašimom Tačijem. U Berlinu sam mu rekao da bi mi sada, tokom predizborne kampanje, mnogo više značilo da sam se pobio sa njim", rekao je Dačić.

Lider socijalista je takođe ukazao i da je koalicija SPS-PUPS-JS realna kombinacija stranaka levice, a ne predizborna koalicija, i da to nije koalicija nemogućih partnera, zbog čega tako dugo i traje.

Socijalisti su pre sednice GO održali i sednicu Izvršnog odbora stranke, a na GO će biti doneta odluka o načinu učešća na parlamentarnim izborima u okviru iste koalicije, sva potrebna dokumenta i odluke.

"Pri kraju smo sa prikupljanjem potpisa i uskoro ćemo predati listu kandidata za poslanike", rekao je Dačić.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Dačić: Da sam se pobio sa Tačijem bolje bih prošao na izborima

Izvor: Telegraf.rs, 04.Feb.2014

Lider socijalista Ivica Dačić izjavio je danas da je izborna lista kandidata za poslanike koalicije SPS-PUPS-JS spremna, prikupljanje potpisa pri kraju, a da su proporcije među tim strankama koalicije jednake, kao i za prethodne izbore 2012. godine. Dačić je novinarima pred početak sednice Glavnog...

Nastavak na Telegraf.rs...

OO SPS i OO JS – APATIN ORGANIZOVALI AKCIJU PRIKUPLJANJA POTPISA

Izvor: Radio Dunav, 05.Feb.2014, 14:40

Lista Koalicije okupljene oko Socijalističke partije Srbije spremna je za parlamentarne izbore 16. marta, a prikupljeni su i neophodni potpisi.. . Opštinski odbor SPS – Apatin juče je u svojim prostorijama organizovao akciju prikupljanja potpisa za listu Koalicije, a izjave je potpisalo nešto više...

Nastavak na Radio Dunav...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.