Izvor: RTS, 11.Okt.2020, 17:57

Socijaldemokrate pobedile na bečkim izborima

Socijalemokratska partija Austrije, kao što se i očekivalo, pobedila je na današnjim gradskim i opštinskim izborima u Beču, pokazuju izlazne ankete objavljene po zatvaranju izbornih mesta.
Prema izlaznim anketama, SPO bi trebalo da osvoji 42 odsto glasova, što je za dva odsto više nego pre pet godina.

Na drugom mestu je Narodna partija Austrije, koja je osvojila 18,5 odsto glasova i time udvostručila svoje rezultat od pre pet godina.
>> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << />Stranka Zelenih "pala" je na treće mesto sa 14 odsto glasova.
Dramatičan pad pretrpela je Slobodarska partija Austrije, koja je 2015. osvojila 30 odsto glasova, a sada svega oko 10 odsto.
U bečkoj skupštini biće još Neos koji trenutno ima približan broj glasova kao i Slobodarska partija.
Tim Štrahe, nekadašnjeg lidera FPO Hajnca Kristijana Štrahea, koji je morao podneti ostavke na sve političke funkcije zbog afere "Ibica", bori se za prelazak cenzusa, jer se računa da bi mogla osvojiti između 3,5 i 5,5 odsto glasova.
"Stranka piva", kao što se očekivalo neće ući u skupštinu Beča pošto može računati na svega 2,5 odsto glasova, ipak mnogo više nego što su dobile sve ostale manje partije koje su se kandidovale na ovim izborima.
Konačni rezultati ovih izbora biće poznati tek iduće nedelje, pošto je skoro 40 odsto glasača iskoristio priliku da glasa putem pošte, a ti glasovi se prebrojavaju tek od ponedeljka.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Beč: SPO pobedio, OVP udvostručio glasove, Štrahe ispod cenzusa

Izvor: B92, 11.Okt.2020

Beč -- Socijaldemokratska partija Austrije (SPO) pobedila je na današnjim bečkim izborima...Drugi veliki pobednik je Narodna partija (OVP), koja je uspela da udvostruči broj glasova i vrati se na drugu poziciju, dok je Slobodarska stranka (FPO) izgubila dve trećine glasača...Prema preliminarnim...

Nastavak na B92...

Kandidat podržan od Ankare i aktuelni predsednik turskog dela Kipra u drugom krugu izbora

Izvor: Beta, 11.Okt.2020

Nacionalista Ersin Tatar osvojio je najviše glasova na današnjim izborima za predsednika turskog dela Kipra koje priznaje jedino Ankara, ali nedovoljno za pobedu u prvom krugu.Tatar, podržan od Ankare, osvojio je 32,46 odsto glasova, dok je dosadašnji predsednik samoproglašene "Turske Republike...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.