Smenjeno rukovodstvo novosadskog SPS-a

Izvor: Radio 021, 25.Okt.2014, 20:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Smenjeno rukovodstvo novosadskog SPS-a

Izvršni odbor SPS-a je na predlog Predsedništva večeras raspustio Gradske odbore u Novom Sadu, Subotici i Pančevu.

Uvedeni su privremeni organi čiji je zadatak da sprovedu izbore u mesnim organizacijama kako bi se izabralo novo rukovodstvo i organizuju rad unutar odbora.

U Novom Sadu će se izbori za novi Gradski odbor održati najverovatnije posle kongresa SPS-a. Kako je 021 već pisao, da se sprema smena >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << aktuelnog predsednika GO novosadskih socijalista Siniše Sevića i njegovog zamenika Đorđa Petrovića bilo je jasno pred prošlonedeljnu sednicu Gradskog odbora kada im je Žarko Obradović predočio da do promena mora doći jer su njihovim radom nezadovoljni koalicioni partneri.

Nakon toga je Statutarna komisija partije poništila sve odluke GO od prošlog četvrtka i naložila održavanje nove sednice. Krilo koje želi smenu Sevića i Petrovića, između ostalog, tvrdi da su oni nelojalne udaljili iz stranke, da se ponašaju kao privatno preduzeće, da imaju privatno obezbeđenje na vratima, a neizostavno pominju jednu od poslednjih afera koju je napravio mladi Aleksandar Požgaj, jedan od direktora Luke.

Inače, smene nekoliko gradskih odbora po Vojvodini inicirao je Pokrajinski odbor SPS-a koji podržava Slobodana Cvetkovića za novog predsednika novosadskih socijalista. (S.K.)
Pogledaj vesti o: Subotica

Nastavak na Radio 021...






Povezane vesti

Smenjeno rukovodstvo SPS u Novom Sadu

Izvor: NoviMagazin.rs, 25.Okt.2014

Izvršni odbor Socijalističke partije Srbije je na predlog Predsedništva večeras raspustio Gradske odbore u Novom Sadu, Subotici i Pančevu...Uvedeni su privremeni organi čiji je zadatak da sprovedu izbore u mesnim organizacijama kako bi se izabralo novo rukovodstvo i organizovao rad unutar odbora,...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.