Izvor: S media, 15.Jan.2013, 15:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Slovenačka štampa: Vanredni izbori sve izvesniji

Prevremeni parlamentarni izbori u Sloveniji sve su izvesniji, zaključuju danas slovenački dnevni listovi.

Mariborski dnevnik "Večer" ocenjuje da "u ludačkom scenariju" u političkim dešavanjima u Sloveniji, prevremeni izbori postaju izvesniji nego ikada.

Taj list ocenjuje da je slovenački premijer Janez Janša jučerašnje sastanke >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << koalicionih stranaka, sazvane zbog trenutne političke situacije i poziva na njegovu ostavku, samo gledao iz zadnjih redova, zbog čega su, navodi "Večer", prevremeni izbori u Sloveniji izvesniji nego ikada.

Kako je prenela agencija STA, koparski regionalni dnevnik "Primorske novice" jučerašnje sastanke koalicionih stranaka opisuje u tekstu pod naslovom "Produžena agonija".

"Sve je juče trebalo da postane jasno. Koalicione partije trebalo je da iznesu svoje stavove na osnovu kojih je premijer Janez Janša trebalo da podnese ostavku", pišu "Primorske novice".

Koparski dnevnik, međutim, navodi da i u slučaju vanrednih izbora na slovenačku političku scenu ne bi isplivala nova lica, kao što to traži narod koji već više od mesec dana protestuje na ulicama slovenačkih gradova.

Ljubljanski ekonomski dnevnik "Finance" piše da bi slovenački političari učinili sve kako bi zadržali svoje prijatne pozicije još najmanje tri godine.

Taj list smatra da su političari vrlo nepošteni kada kažu da će podržati prevremene izbore i postavlja pitanje da li bi zaista rado izašli na glasanje na kojem bi mogli da izgube svoje dobro plaćene pozicije.

"Bleferi, lažovi, političari..."

U tekstu pod naslovom "Bleferi, lažovi, političari...", ljubljanski dnevnik još upozorava na mogućnost da posle eventualnih vanrednih izbora vrlo brzo uslede novi prevremeni izbori.

Predsednik slovenačkog parlamenta Gregor Virant pozvao je u nedelju Janšu da podnese ostavku, čime se dodatno produbila politička kriza nastala objavljivanjem izeštaja prema kome su dvojica najistaknutijih političara u državi, Janša i lider opozicije i gradonačelnik Ljubljane Zoran Janković, kršili antikorupcijski zakon.

(Tanjug)

Foto:Beta/Tamino Petelinsek/STA

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.