Slovački predsednik pristao na ostavku Fica i novog premijera

Izvor: EurActiv Srbija, 15.Mar.2018, 13:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Slovački predsednik pristao na ostavku Fica i novog premijera

Slovački predsednik Andrej Kiska pristao je na ponudu premijera Roberta Fica da se duboka kriza u Slovačkoj povodom ubistva novinara Jana Kucijaka i njegove verenice reši tako što bi Fico podneo ostavku. Kiska je sastavljanje nove vlade poverio bivšem ministru prosvete i nekadašnjem predsedniku Parlamenta Peteru Pelegriniju iz vladajuće partije SMER. Organizatori protesta Za pristojnu Slovačku poručili su da im smena premijera i nekoliko ministara nije dovoljna i traže vanredne izbore.
Opširnije...
Pogledaj vesti o: Izbori

Nastavak na EurActiv Srbija...






Povezane vesti

FICO PONUDIO OSTAVKU Slovački predsednik: Podržavam njegovu odluku i uslov

Izvor: Blic, 15.Mar.2018

Slovački predsednik Andrej Kiska podržao je danas ostavku premijera Roberta Fica, a da njegovoj stranci Smer bude dozvoljeno da odabere novog predsednika vlade, saopštila je danas manja partija u vladinoj koaliciji te zemlje Most Hid, javlja Rojters.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta EurActiv Srbija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta EurActiv Srbija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.