Simić: Pritisci neće moći da razbiju srpsko jedinstvo

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 30.Sep.2019, 10:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Simić: Pritisci neće moći da razbiju srpsko jedinstvo

Potpredsednik Srpske liste Igor Simić poručio je danas da pritisci koji dolaze sa raznih strana uoči parlamentarnih izbora na KiM ne mogu da razbiju srpsko jedinstvo i da će se to videti na izborima 6. oktobra.

Simić je, reagujući na odluku privremenih institucija u Prištini da zabrani dolazak zvaničnika Srbije na KiM uoči izbora 6. oktobra, rekao da će se pokazati da pritisci i nasilje ne mogu da urode plodom.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << />
"Pokazalo se da oni ne razumeju ko su i šta su Srbi i da ćemo, što nas više pritiskaju, mi biti složniji, okupljeni oko Srpske liste i u nedelju pokazati da pretnje, nasilje i pritisci ne mogu da urode plodom i razbiju srpsko jedinstvo koje smo teškom mukom izgradili prethodnih godina", rekao je Simić za Prvu televiziju.

On je istakao da su pritisci od početka kampanje veliki, da je prvo zabranjeno pravo glasa hiljadama Srba, posebno na severu KiM, da je zabranjen spot Srpske liste...

"U četiri dana smo imali pritiske na sve strane, ne samo institucionalno nasilje, već i podmukle pritiske koji dolaze od strane onih koji su privatni Srbi albanskih partija i određenih ambasada u Prištini koji žele da razbiju srpsko jedinstvo", naveo je on.

Simić je istakao da Srpska mora da osvoji deset mesta u parlamentu kako bi imala političku snagu da zaštiti Srbe, omogući vezu Srba sa KiM s centralnom Srbijom i bude "potpora" pregovaračkom timu i predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću u pregovorima sa Prištinom.

"Jedino Srpska lista sa deset mandata može da garantuje opstanak srpskih institucija na KiM, jer napadi koji dolaze prema Srpskoj usmereni su protiv srpskih institucija, plata i penzija i socijalnih davanja koje Srbija odvaja", rekao je Simić.

Govoreći o kazni od 30.000 evra zbog predizbornog spota Srpske liste, Simić je rekao da je ta cena mala da bi bilo koji Srbin odustao od svoje otadžbine.

"Mi od Srbije nismo odustali ni pod gumenim i bojevim mecima, a kamoli pod kaznama i izmišljenim pričama", rekao je Simić.

On je naveo i da spot znači da Srbi nikada neće odustati da se bore za bolji život na KiM, što je, kaže, i osnovno načelo Srpske liste.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Odgovor Prištini: Ne možete nas razbiti VIDEO

Izvor: B92, 30.Sep.2019

Kosovska Mitrovica -- Potpredsednik Srpske liste Igor Simić poručio da pritisci koji dolaze sa raznih strana uoči parlamentarnih izbora na KiM ne mogu da razbiju srpsko jedinstvo...Simić je, reagujući na odluku privremenih institucija u Prištini da zabrani dolazak zvaničnika Srbije na KiM uoči...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.