Izvor: MozzartSport.com, 27.Jun.2021, 11:18

Sidnej nemoćan sa desetoricom i bez Ninkovića: Sitiju prvi trofej u istoriji!

Zvanično najbolji fudbaler A lige za 20 minuta na terenu nije uspeo da trgne ekipu da izbori preokret

Da bi vladao ostrvom dovoljno je da se zoveš Siti. U Engleskoj Mančester, u Australiji njegova filijala Melburn... I to, prvi put u istoriji! Pao je moćni Sidnej na Ejmi parku. Izabranici Patrika Kisnorboa su najtrofejnijem timu Australije onemogućili da dodaju i šesti pehar Čempionšipa u klupske vitrine - 3:1.

Nije najubedljiviji tim Australije u prethodnoj >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << deceniji uspeo da se izbori sa činjenicom da je od 35. minuta imao igrača manje na terenu, kao i da je nedovoljno spremni Miloš Ninković nije od prvog minuta mogao da pomogne saigračima. Zvanično najbolji fudbaler A lige je ušao dvadesetak minuta pre kraja meča, ali to mu nije bilo dovoljno da trgne brojčano desetkovane nebesko plave.

Kako je Luk Bratan sa dva žuta kartona u razmaku od svega sedam minuta zakopao Sidnej, pokazuje i krajnja statistika meča koja kaže da je Siti uputio 23 udrca ka, a sedam u okvir gola rivala, dok gost tek tri puta tukao u pravcu Toma Glavera. Pre nego što je Bratan pocrveneo, Kosta Barbarusis je majstorskim udarcem iz trka sa distance doneo prednost Sidneju, ali vođstvo nije potrajalo ni 100 sekundi budući da je Nejt Etkinson zakucao loptu pod prečku na asistenciju Stefana Čolakovskog koji je menjao povređenog najboljeg strelca tima Džejmija Meklarena.

Koga nema, bez njega se može. Bar su se tom mantrom vodili Građani, pa stigli do preokreta u nadoknadi prvog dela preko kapitena Džejmisona. U drugom poluvremnu se naročito osetila brojčana inferiornost izabranika Stiva Korike. Nedostajao im je pogodak za produžetke, a uspeli su da upute tek jedan, neprecizan udarac ka golu rivala, a držali loptu samo 21 posto vremena u svom posedu u drugih 45 minuta.

Melburn je vrlo sigurno čuvao prdnost, a onda zapečatio pobedu u sudijskoj nadoknadi. Iako su navijači u svetlo plavom, kaarakteristično slavili, okrenuvši leđa terenu već od 80. minuta, Skot Galovej ih je potpuno razgalio u trećem minutu sudijskog dodatka. Preokret je dakle počeo od Etkinsona, a celokupnom partijom 22-godišnjak je zavredio zvanje najkorisnijeg igrača finala.

Tagovi:
Pogledaj vesti o: Izbori

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.