Sidnej: Li zaustavila Kvitovu da postane broj 1, Kineskinja brani titulu protiv Azarenke

Izvor: Blic, 12.Jan.2012, 11:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sidnej: Li zaustavila Kvitovu da postane broj 1, Kineskinja brani titulu protiv Azarenke

Eliminacija Karoline Voznjacki na turniru u Sidneju mogla je da donese promenu na vrhu WTA liste, ali Petra Kvitova nije uspela da se izbori sa novim teretom pa je u polufinalu poražena od Na Li posle preokreta - 1:6, 7:5, 6:2. Kineskinja, koja brani titulu, u finalu će igrati protiv Viktorije Azarenke koja je bila bolja od Agnješke Radvanske u tri seta - 1:6, 6:3, 6:2.

Kvitova je bila na dobrom putu da se plasira u finale kada je lako došla do 1:0 u setovima (6:1) i >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << stekla brejk prednosti u drugoj deonici.

Ipak, Li je zaigrala bolje nakon razgovora sa mužem, koji joj je i trener, i promene na terenu su bile momentalne jer je Kineskinja stigla do izjednačenja (7:5), a onda i potpuno dotukla demoralisanu Čehinju - 6:2.

Li će pokušati da odbrani titulu protiv Viktorije Azarenke, a zatim i pokuša da reprizira prošlogodišnji scenario kada je posle osvojenog Sidneja stigla do finala Australijan opena.

"Mislim da sam u istoj formi kao i prošle godine", rekla je Li koja je jedina osvajačica grend slema iz Kine.
Pogledaj vesti o: Izbori

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.