Sete nas se kad su izbori

Izvor: Glas javnosti, Beta, 06.Mar.2009, 02:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sete nas se kad su izbori

BEOGRAD - Posle više sati protestovanja ispred zgrade vlade, pet predstavnika jedinstvenog štrajkačkog odbora pripadnika bivših vojnih rezervista nekadašnje Treće armijske oblasti primio je savetnik premijera Dušan Rudić.

Prema rečima jednog od članova štrajkačkog odbora savetnik je rezervistima obećao da će tokom naredne sedmice primiti premijer Mirko Cvetković. Kako je rečeno, rezervisti su spremni da sačekaju do naredne srede, a ukoliko do tada ne budu primljeni oni >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << će se ponovo organizovati i doći u Beograd u još većem broju.

Nekoliko stotina bivših vojnih rezervista nekadašnje Treće armijske oblasti stigli su u glavni grad oko podneva. Okupljeni ispred zgrade vlade blokirali su Nemanjinu ulicu u delu od Kneza Miloša do Sarajevske zahtevajući da im se isplati razlika u ratnim dnevnicama za vreme provedeno na Kosovu i Metohiji tokom NATO agresije na SRJ 1999. godine.

- Zahtevamo da nam isplate 3.500 dinara po danu, odnosno oko 300.000 dinara po osobi. Po 1.750 dinara trebalo bi da dobiju oni koji su bili van pokrajine - objasnio je za Glas Dragiša Vučković iz Brusa.

Jedan od kruševačkih veterana zamerio je pripadnicima vlasti što su bivše ratnike podelili, jer su „nekima nadoknade isplatili još pre dve - tri godine, a to čine i sada pojedinim oficirima“.

- Fabrike su prazne, mi smo na ulici, treba još samo i nas da prodaju. Dobri smo samo kada su izbori, tada dođu, obećaju i nestanu - rekao je jedan od okupljenih rezervista.

PREKINULI SEDNICU U VALJEVU

Grupa ratnih veterana prekinula je jučerašnju sednicu Gradske skupštine u Valjevu, zauzela govornicu, a predsednik lokalnog parlamenta Predrag Lučić je proglasio pauzu, prenela je Beta.

LJubomir Bradić, vođa stalnih protesta veterana, započetih novembra 2008, sa skupštinske govornice je vređao odbornike SPS, optužujući ih da su protiv isplate ratnih dnevnica veteranima za učešće u ratovima u bivšoj SFRJ.

Ratni veterani u Valjevu predali su Opštinskom sudu 1.600 tužbi protiv države zbog neisplaćenih dnevnica.
Pogledaj vesti o: Izbori

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.