Šef Misije OEBS u Srbiji: O zahtevu opozicije uoči beogradskih izbora

Izvor: NoviMagazin.rs, 16.Nov.2017, 19:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šef Misije OEBS u Srbiji: O zahtevu opozicije uoči beogradskih izbora

Šef Misije OEBS u Srbiji Andrea Oricio izjavio je danas da lokalni izbori nisu pitanje za Misiju, ali da je moguće da posmatrači naprave izuzetak ako bude poziva.

Odgovarajući na pitanje o nedavnom zahtevu dela opozicije da OEBS posmatra predstojeće beogradske izbore, Oricio je za B92.net rekao to je tema kojoj se bavi autonomno telo ODIHR.

"To nije tema za Misiju, to je pitanje za ODIHR (Kancelarija za demokratske institucije i ljudska prava) i pitanje poziva >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << zemlje u kojoj se održavaju izbori", rekao je Oricio.

On je još dodao da se, kako se izrazio, "normalno, lokalni izbori ne posmatraju".

"Međutim, moguće je da se napravi izuzetak koji opet zavisi od poziva zemlje. Svakako se time bavi ODIHR koji je autonomno telo u okviru OEBS porodice", rekao je Oricio.
Pogledaj vesti o: Izbori

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

Šef Misije OEBS u Srbiji: O zahtevu opozicije uoči beogradskih izbora

Izvor: Beta, 16.Nov.2017

Šef Misije OEBS u Srbiji Andrea Oricio izjavio je danas da lokalni izbori nisu pitanje za Misiju, ali da je moguće da posmatrači naprave izuzetak ako bude poziva.Odgovarajući na pitanje o nedavnom zahtevu dela opozicije da OEBS posmatra predstojeće beogradske izbore, Oricio je za B92.net rekao to...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.