Izvor: Radio 021, 22.Jun.2020, 19:36

Sedam lista prešlo cenzus na izborima za poslanike Skupštine APV, naprednjacima 62,5 odsto glasova

Sedam od ukupno devet izbornih lista prešle su cenzus na izborima za poslanike Skupštine Vojvodine, pokazuju preliminarni podaci Pokrajinske izborne komisije.

Srpska napredna stranka osvojila je 62,50 odsto glasova, Socijalistička partija Srbije 10,83 odsto glasova, a Savez vojvođanskih Mađara 10 odsto.

Sledi Vojvođanski front sa pet odsto glasova, POKS i Metla 2020 sa po 4,17 odsto, te Srpska radikalna >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << stranka sa 3,33 odsto glasova, poslednji su podaci Pokrajinske izborne komisije od 19 časova.

Cenzus nije prešla Koalicija za mir Čedomira Jovanovića, koja je osvojila manje od procenta, kao ni Samo pravo - Stranka pravde i pomirenja - Demokratska partija Makedonaca Muamera Zukorlića.

Izlaznost za pokrajinske izbore bila je 51,45 odsto.

Do sada je obrađeno 79,97 odsto biračkih mesta, a konačni rezultati očekuju se do četvrtka u 20 časova, navode u PIK-u.

Kako je 021 pisao, pokrajinski izbori ove godine zanimljivi su zbog učešća devet lista, na kojima ima vrlo upitnih imena, lažnih manjina, starih i iskusnih političara, ali i novih činilaca. Detaljnije o svim listama čitajte OVDE.

Na izborima se nisu pojavile partije koje su u sklopu Saveza za Srbiju, koji je bio u bojkotu. To su Demokratska stranka, Narodna stranka, Levica Srbije, Zajedno za Srbiju, Dveri, Pokret za preokret i pokret Otadžbina.

Autor: 021.rs

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.