Izvor: Radio 021, 02.Jun.2020, 13:48

Sasvim druga priča: Da Aerodrom Čenej postane komercijalni aerodrom

Grupa građana "Sasvim druga priča - Novosađani", koja će na izborima za novosadsku vlast nastupiti pod rednim brojem 4, saopštila je da će deo svog rada u gradskom parlamentu u naredne četiri godine posvetiti borbi da Aerodrom Čenej postane komercijalni aerodrom regionalnog značaja koji će služiti građanima, industriji, turizmu i privredi u Vojvodini.

"Ova naša odluka nije samo pusta želja jer je Odeljenje >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << za urbanizam i izgradnju grada Novog Sada prošle godine objavilo Nacrt plana za razvoj lokalnog aerodroma Čenej koji će se koristiti u komercijalne svrhe. Nema razloga da se u narednim godinama ne uđe u realizaciju tih planova", navode iz "Sasvim druge priče".

Njihova namera je da, kako pojašnjavaju, u ovom, ali i mnogim drugim slučajevima primoraju donosioce odluka da čuju glas onih koji se ne bave "visokom politikom".

"Namera da tražimo prerastanje aerodroma na Čeneju iz poljoprivredno - sportskog u putnički oslanja se i na nedavna istraživanja koja su pokazala da više od 95 odsto Novosađana želi da Novi Sad dobije aerodrom i da se u bliskoj budućnosti sa njega uspostavi redovan saobraćaj niskobudžetnih kompanija, kao što je to slučaj u Nišu i Kraljevu. Svesni smo da ideja o komercijalnom aerodromu ne može da zaživi sutra, ali ako uz pomoć glasova Novosađana u narednom mandatu budemo imali odbornike učinićemo sve da se ova ideja pokrene u pravcu realizacije. Vikend turizam donosi veliki novac, a Novi Sad sa regijom oko sebe može biti jedna od hit destinacija za mnoge evropske turiste. Jedini način da prestanemo da se borimo za Aerodrom Čenej pre kraja mandata je da avioni počnu da sleću u Novi Sad i da iz njega lete širom Evrope pre nego što istekne četvorogodišnji mandat", zaključuje se u saopštenju Grupe građana "Sasvim druga priča - Novosađani".

Izbori na svim nivoima zakazani su za nedelju 21. jun.

Autor: 021.rs

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.