Šapić o beogradskim izborima: Odlučili smo... VIDEO

Izvor: B92, 19.Feb.2024, 10:30

Šapić o beogradskim izborima: "Odlučili smo..." VIDEO

Gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić naveo je da će podići "lestvicu legitimiteta" što se tiče formiranje gradske vlasti u Beogradu i najavio moguće izbore.

On je naveo da ukoliko se do 3. marta ne konstituiše Skupstina grada, kada je poslednji rok počinje da teče rok od mesec dana kada predsednik Narodne Skupštine, ima pravo da u roku od 45 do 60 dana raspiše nove izbore.

Šapić je istakao da će sednica Skupštine grada danas biti otvorena, a da će >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je zatim predsedavajući u skladu sa zakonom odložti na desetak dana i zakazati nastavak sednice verovatno za 1. mart. Šapić je rekao, na konferenciji za novinare ispred Starog dvora uoči početka konstitutivne sednice Skupštine grada, da će skupština početi u 10 sati i da će probati da iskoriste zakonske mogućnosti.

"Oni koji nas optužuju na nemoral... Novi DS je upravo 2004. godine dobio prvi put premijera tako što je podržan od strane SPS-a protiv kojih su se borili 15 godina i bacali drvlje i kamenje", dodao je on.

"Ukoliko za ovih 10-ak dana ne dođe do zajedničkog stava, idemo na izbore, jer je potrebna legalna i legitimna vlast", istakao je Šapić.

"Ukoliko se do 3. marta, do kada je poslednji rok ako se ne konstituiše Skupština grada, a konstituisanje Skupštine grada znači izbor predsednika, potpredsednika i sekretara i administrativno-mandatne komisije, tada kreće da teče rok od mesec dana kada predsednik Narodne Skupštine ima pravo da u roku od 45 do 60 dana raspiše nove izbore", rekao je Šapić.

Kako je naveo, ako do 3. marta ne budu imali skupštinsku većinu, matematičku i legalnu, kao i legitimnu, ali po novim standardima za koje se SNS oslučila i zbog delikatnosti situacije iz želje da imaju puni legitimitet, vlast u gradu neće praviti već će se ići na nove izbore.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Izbori,   Twiter

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Opozicija poručila: Što pre Srbija napravi otklon od Rusije, to će nama biti bolje

Izvor: B92, 19.Feb.2024

Dobrica Veselinović, koji je prvi na listi Dragana Đilasa za beogradske izbore, komentarisao je njihov stav o Rusiji..."Što se tiče našeg stava prema Rusiji, mi smo rekli već prvog–drugog dana, kad je počela agresija na Ukrajinu, šta treba uraditi, a to je – uskladiti spoljnu politiku sa...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.