Šapić: Radulović zaboravio da ni on ne izlazi na Novom Beogradu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 14.Jun.2020, 23:25

Šapić: Radulović "zaboravio" da ni on ne izlazi na Novom Beogradu

Predsednik SPAS-a i opštine Novi Beograd Aleksandar Šapić rekao je večeras da su uslovi za izbore u Srbiji loši decenijama unazad, da je opozicija u poslednje vreme prisutnija u medijima i da će na izborima pokušati da bude treći.

"Na Novom Beogradu se ne zna ko je pobednik, ja idem na pobedu, a da li ću uspeti videćemo", rekao je Šapić u "Utisku nedelje".

Na pitanje da li će glas za Aleksandara Šapića biti ujedno i glas za Aleksandra Vučića, kako >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << tvrdi "bojkot opozicija", Šapić je istakao da je, ako je to tačno, glas za njega istovremeno i glas za bilo koju drugu listu, jer će razgovarati sa svima.

"Ako je glas za mene glas za Vučića onda je glas za mene i glas za Sergeja Trifunovića, za Zavetnike... Ja sam rekao da ću razgovarati sa svima, to je moja obaveza zato što su to sve predstavnici našeg naroda. Ja nemam pravo da ignorišem određeni broj ljudi koji je dao poverenje nekome i nikada nisam rekao da, čak i sa onima koji su me vređali, neću razgovarati. Taj stav nisam menjao godinama unazad", kaže Šapić.

Na tvrdnje Saše Radulovića da je skupljao potpise za PSG, Šapić kaže da je Radulović zaboravio da kaže da ni on ne izlazi na lokalne izbore na Novom Beogradu.

Šapić je za lidera Dosta je bilo naveo da je čovek "kojeg će se truditi da što manje pominje", jer, kako smatra, ne postoji ličnost, bilo u vlasti bilo u opoziciji, o kojoj Radulović nije izrekao "najgnusnije" stvari.

"U istoriji parlamentarizma se nije dogodilo da vašu parlamentarnu grupu napusti 90 odsto poslanika, što se desilo ĐB. Pred beogradske izbore govorio je o meni 'najgnusnije laži'", kazao je Šapić i dodao da se, kada ga je tužio, Radulović pozvao na imunitet.

Šapić je rekao da je utisak o potpisima jedno, ali da onaj ko ima sumnju u način kako su potpisi sakupljeni treba da priloži dokaze nadležnim organima.

"Ja znam da sam pošteno skupljao potpise. I sâm imam osnovanu sumnju da drugi nisu, ali nemam dokaze. Da imam, predao bih ih nadležnima", istakao je lider SPAS-a.

Prema njegovim rečima, SPAS nije uspeo da sakupi potpise za izlazak na pokrajinske izbore gde bi, smatra Šapić, prešao cenzus, nije lako skupiti šest hiljada potpisa.

"Ozbiljno smo se namučili, ali nismo predali pokrajinsku listu jer nije lako skupiti šest hiljada potpisa. Umesto u očekivanih 50-60 gradova i opštinama, izlazimo na izbore u 20-30 lokalnih samouprava, upravo iz tih razloga", kaže Šapić.
Pogledaj vesti o: Izbori

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.