Izvor: NoviMagazin.rs, 28.Feb.2024, 19:15

Saopštenje OEBS o Konačnom izveštaju misije ODIHR o parlamentarnim izborima u Srbiji

U saopštenju OEBS o Konačnom izveštaju misije Kancelarije OEBS za demokratske institucije i ljudska prava (ODIHR) o decembarskim izborima u Srbiji, objavljenom danas popodne, piše da, iako su bili "tehnički dobro vođeni i nudeći biračima izbor političkih alternativa, vanrednim parlamentarnim izborima u Srbiji 2023. dominiralo je odlučujuće učešće predsednika, što je, zajedno sa sistemskim prednostima vladajuće stranke, stvorilo nepravedne uslove za učesnike".

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

OEBS o konačnom izveštaju ODIHR o izborima: Pritisci na zaposlene i zloupotreba javnih resursa

Izvor: Radio 021, 28.Feb.2024

Iako su bili izbori "tehnički dobro vođeni, nudeći biračima izbor političkih alternativa, vanrednim parlamentarnim izborima u Srbiji 2023. dominiralo je odlučujuće učešće predsednika".

Nastavak na Radio 021...

Lutovac (DS): Velika nervoza vlasti zbog Izveštaja ODIHR-a o decembarskim izborima

Izvor: Danas, 28.Feb.2024

Predsednik Demokratske stranke (DS) Zoran Lutovac je odbacio stavove premijerke i predsednika Srbije o sadržini danas objavljenog Konačnog ;izveštaja Kancelarije OEBS-a za demokratske institucije i ljudska prava (ODIHR) o decembarskim izborima u Srbiji i ocenio da je vlast zbog tog dokumenta "pokazala...

Nastavak na Danas...

OEBS: Na vanrednim parlamentarnim izborima dominiralo odlučujuće učešće predsednika Srbije

Izvor: JUGpress.com, 29.Feb.2024, 10:02

BEOGRAD..U saopštenju OEBS o Konačnom izveštaju misije Kancelarije OEBS za demokratske institucije i ljudska prava (ODIHR) o decembarskim izborima u Srbiji, objavljenom juče popodne, piše da, iako su bili „tehnički dobro vođeni i nudeći biračima izbor političkih alternativa, vanrednim parlamentarnim...

Nastavak na JUGpress.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.