Salvini: Mi nismo radiklana desnica

Izvor: B92, 13.Feb.2020, 18:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Salvini: Mi nismo radiklana desnica

Italijanski opozicioni lider Mateo Salvini negirao je da je njegova partija Liga krajnje desničarska stranka

Salvini smatra da ona predstavlja umerenu partiju koja želi podršku birača koji su je ranije izbegavali.

Anti-imigraciona Liga povezana je sa nacionalističkim strankama u Evropi, poput austrijske Slobodarske stranke i francuskog Nacionalnog saveza, ali nakon nedavnog neuspeha na izborima Salvini >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << izgleda žarko želi da ublaži svoj imidž kod kuće, preneo je Rojters.

"Mi nismo radikalna desnica. Nemamo ambicije da budemo u Italiji predstavljeni kao radikalna desnica", rekao je Salvini, koji je izašao iz vlade prošle godine i faktički je lider opozicije.

"Svaki treći Italijan glasa za Ligu, pa je jasno da stranka mora da razgovara sa svima, ne samo sa radikalnom desnicom", rekao je Salvini grupi stranih novinara.

Liga je i dalje najpopularnija italijanska stranka sa podrškom od oko 30 odsto Italijana.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Salvini: Liga nije krajnje desničarska stranka

Izvor: RTS, 13.Feb.2020

Italijanski opozicioni lider Mateo Salvini smatra da njegova partija Severna liga nije krajnje desničarska stranka. Predstavlja je kao umerenu partiju koja želi podršku i građanski orijentisanih birača koji su je ranije izbegavali. ...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.